PREMJERAS: REIKIA BAIGTI PRADĖTUS ZARASŲ APLINKKELIO DARBUS

0
19
skvern

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis lankėsi Zarasuose, kur domėjosi regiono aktualijomis ir su vietos valdžios, bendruomenės, verslo atstovais aptarė probleminius klausimus. Diskusijoje su Zarasų rajono savivaldybės kultūros ir švietimo darbuotojais daugiausia dėmesio sulaukė miesto aplinkkelio tiesimo projekto įgyvendinimas. Miesto meras Premjerui įteikė raštą su 800 gyventojų parašų dėl šio aplinkkelio būtinybės.

Ministras Pirmininkas teigė, kad supranta aplinkkelio svarbą, ir informavo apie jau atliktas žemės paėmimo visuomenės reikmėms procedūras. Nors projekto metu investuota per 300 tūkst. eurų, tačiau aplinkkelio likimas iki šiol neaiškus, projekto viešojo pirkimo procedūros nėra pradėtos. Pasak S.Skvernelio, kadangi dalis darbų jau padaryta ir investuotos lėšos, būtų nelogiška pradėtus darbus stabdyti. Jo manymu, jau šiais metais reikėtų parengti techninį aplinkkelio projektą, o vėliau galėtų startuoti ir paties aplinkkelio tiesimas. Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad šis kelias yra ir ekologinis, ir gyvenimo kokybės klausimas.

Taip pat kalbėta apie magistralinio kelio A6 remontą, ir, kaip teigė zarasiškiai, neatsakingą kelininkų darbą jį tvarkant. Šiuo keliu pravažiuoja daug užsienio valstybių sunkiasvorių automašinų, jų vairuotojai patiria didelius nepatogumus. S.Skvernelis informavo, kad šio valstybinės reikšmės kelio paprastojo remonto darbai turi būti užbaigti šių metų gegužės mėnesį. Rangovas yra informavęs Susisiekimo ministeriją, kad visus darbus, kurie esą užtruko dėl techninių atliekamų darbų ir sutarties sąlygų neįvykdymo nesklandumų, planuojama baigti laiku.

Susitikime su rajono vadovais kalbėta apie Zarasų „Ąžuolo” gimnazijos vidaus rekonstrukcijos galimybes, panaudojant Valstybės investicijų programos lėšas.

Vyriausybės vadovas taip pat lankėsi UAB “Engel Dali”. Tai – daniško kapitalo įmonė, kurios pagrindinė veikla yra darbo ir laisvalaikio drabužių siuvimas. Įmonėje dirba virš 300 darbuotojų.

Lietuvos Respublikos Vyriausybė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite