BALANDŽIO 18-ĄJĄ DIENĄ KVIEČIAME PAŽINTI ZARASŲ MIESTO PAVELDĄ

0
41
6 2 1

Kiekvienais metais balandžio 18 dieną minima Pasaulinė paminklų ir paminklinių vietų apsaugos diena, kurią UNESCO paskelbė 1984 m. Tądien visame pasaulyje skatinama pažinti kultūros paminklus, atkreipti dėmesį į griūvančius bei suirusius, skatinti juos restauruoti.

Ta proga Zarasų krašto muziejus kviečia dalyvauti nemokamoje ekskursijoje ir aplankyti vieną iš įdomiausių Zarasų miesto kultūros paveldo objektų – Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią.
Ekskursijos dalyviai sužinos, kas buvo dabartinės bažnyčios vietoje, kaip ji buvo statoma, kodėl tai buvo ilgas ir sudėtingas procesas, kuo ypatingas altoriuje esantis Švč. Mergelės Marijos paveikslas, kas bažnyčioje vyko Antrojo pasaulinio karo metais ir kita. Iš senų fotografijų ekskursijos dalyviai sužinos, kaip atrodė bažnyčia, jos interjeras ir aplinka prieš šimtą metų ir vėliau.
Ekskursijos pradžia 16 val., trukmė – iki pusantros valandos.
Kviečiame registruotis tel. 8 675 67213, el. p. muziejus@zarasai. Ekskursijos dalyvius prašome rinktis prie šoninių bažnyčios šventoriaus vartų.

Kęstas Vasilevskis, muziejininkas (kelionių vadovas)

Bažnyčia apie 1916 m. Fotografija iš Muziejaus fondų

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite