ŠEIMOS SKAITMENINIŲ VEIKLŲ CENTRO ATIDARYMAS ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS VIEŠOJOJE BIBLIOTEKOJE

0
28
Pranešimas spaudai Kvietimas į centro atidarymą 1

2019 metų balandžio 17 d. 15 val. Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje atidaromas skaitmeninių veiklų centras.
Planuojama atidarymo programa:

• Skaitmeninių veiklų centro pristatymas (viešosios bibliotekos priestato II aukšte)
• Šventinis tortas ir kava (kavos klube).

Tokie centrai sukurti ne tik Zarasų, bet ir Utenos, Daugpilio bei Preilių viešosiose bibliotekose.

Įkurtuose centruose vartotojai galės susipažinti su interaktyvaus dviračio, virtualios realybės, robotų konstravimo, 3D programavimo, 3D spausdinimo pieštukų, Ibeacon mobilios aplikacijos technologijomis ir jas išbandyti. Lankytojams pasirengę padėti naujųjų technologijų mentoriai.

Šioms technologijoms sukurtas edukacinis turinys aktualia Lietuvos – Latvijos pasienio regiono kraštotyros tematika.

Planuojama, kad projekto dėka suaktyvės skaitmeninių kompetencijų ugdymas bibliotekose, bus mažinamas atotrūkis tarp technologijų kūrėjų ir vartotojų, įvairaus amžiaus žmonės bus skatinami mokytis kartu.

Šeimų skaitmeninių veiklų centrų tinklas kuriamas įgyvendinant 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „Švietimui ir gerovei skirtų šeimos skaitmeninių veiklų centrų sukūrimas Rytų Aukštaitijoje ir Pietų Latgaloje“ (Network-DigiHubs, Nr. LLI-089).

Pagrindinis projekto partneris Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka, projekto partneriai: Zarasų, Daugpilio ir Preilių viešosios bibliotekos bei Lietuvos regionų bibliotekų asociacija.
Visas projekto biudžetas – 386 073,60 Eurų, Europos regioninio plėtros fondo bendrasis finansavimas – 328 162,54 Eurų.

Daugiau informacijos apie projektą gali suteikti projekto vadovė Jolanta Lementauskienė, tel. 8 385 52801, el. p. info@zarasubiblioteka.lt


Ši informacija parengta naudojant Europos Sąjungos finansinę paramą. Už šio straipsnio turinį atsako Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.

LATLIT logo LIT full CMYK

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite