LIETUVOS DISKGOLFO TAURĖS SEZONAS PRASIDĖJO VILNIEČIŲ PERGALĖMIS

0
15
20190413 182712

Praėjusį savaitgalį Pavilnių regioniniame parke Vilniuje startavo didžiausia ir svarbiausia Lietuvoje diskgolfo turnyrų serija – Lietuvos diskgolfo taurė su Kastaplast. Turnyrų serija ir vis augantis susidomėjimas diskgolfu Lietuvoje sulaukė tarptautinio dėmesio – trečiojo taurės sezono generaliniu rėmėju tapo diskgolfo diskų gamintojas į Švedijos. Žibuoklėmis žydinčiame parke kovojo 68 žaidėjai iš visų diskgolfo populiarėjimo židinių Lietuvoje – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Elektrėnų, Zarasų ir Jonavos rajonų.

Dominavo tituluoti vilniečiai
Atvirajame divizione nugalėjo šešis kartus Lietuvos čempionas vilnietis Gabrielius Gricius. Tituluočiausias Lietuvos diskgolfo žaidėjas kol kas nėra laimėjęs Lietuvos taurės, bet pirmas šiųmetinis etapas rodo, kad trečias kartas gali nemeluoti. Antrą vietą užėmė 2017 metų Lietuvos taurės laimėtojas, G. Griciaus bendraklubis iš Vilniaus diskgolfo klubo Mindaugas Pošius, trečią – vienas perspektyviausių Lietuvos žaidėjų Linas Strelkauskas iš Paryžiaus (Jonavos raj.). Moterų divizione laimėjo lyderės pozicijų pastaruosius keletą metų niekam neužleidžianti daugkartinė Lietuvos čempionė Mireta Jurgelevičiūtė iš Šveicarijos (Jonavos raj.). Antrąją vietą po itin atkaklios kovos iškovojo Ieva Navickaitė iš Nedožinkos (Zarasų raj.), trečiąją – Svetlana Kobec iš Vilniaus. Meistrų (40+ amžiaus grupės) divizione nugalėjo Lietuvos čempionas Darius Gricius iš Vilniaus, kol kas neturintis Lietuvos taurės savo trofėjų kolekcijoje. Antrą vietą užėmė pirmą kartą ant didžiųjų diskgolfo turnyrų nugalėtojų pakylos užlipęs Mindaugas Kreivys (Vilnius), trečiąją – šveicaras Miroslavas Jurgelevičius (Jonavos raj.). Vaikų iki 15 metų divizione nugalėjo 2017 metų taurės laimėtojas Aidas Stončius iš Vilniaus, antrąją vietą iškovojo Rojus Dainys iš Zarasų rajono.

„Nors diskgolfas Lietuvoje, galima sakyti, dar išgyvena vaikystę (pirmasis Lietuvoje Vilniaus diskgolfo klubas šiemet atšventė penktąjį gimtadienį), jau kuriasi gražios tradicijos ir viena iš jų – Taurės turnyrai, kasmet sulaukiantys didelio populiarumo. Labai malonu, kad sulaukėme švedų kompanijos Kastaplast dėmesio ir paramos, kuri rodo, kad Lietuvos diskgolfas jau yra rimtai vertinamas net ir tokiose diskgolfo „karalystėse“ kaip Švedijoje. Pirmojo etapo rezultatai leidžia tikėtis, kad laukia labai įdomus ir kovingas Taurės sezonas“ – po varžybų kalbėjo Lietuvos diskgolfo taurės organizatorius, Vilniaus diskgolfo klubo direktorius Skirmantas Bikelis.

Lietuvos taurės varžybos vyks keturiais etapais – Pavilniuose, Nedožinkoje (Zarasų raj.), Paryžiuje ir Barborlaukyje (abu Jonavos raj.). Antrasis etapas vyks gegužės 11 dieną Nedožinkoje (Zarasų raj.).

Išsamūs rezultatai https://www.pdga.com/tour/event/40666
Plačiau apie Lietuvos diskgolfo taurę http://www.discgolf.lt/turnyrai/lietuvos-diskgolfo-taure/

Atviras divizionas

Moterų divizionas

MP40 divizionas

Vaikų iki 15 div

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite