JAUNIMO ĮGALINIMO BEI BENDRUOMENIŲ AKTYVINIMO PRIEMONĖS – FORUME „AŠ GALIU KEISTI(S)“

0
38
jaunimo
Švietimo mainų paramos fondas ir Jaunimo reikalų agentūra kviečia Zarasų rajono organizacijas dirbančias su jaunimu dalyvauti forume  „Aš galiu keisti(s)“, kuris vyks vasario 8 d. Pabradėje.

 
Renginys skirtas įvairių organizacijų, kurių veikloje dirbama su jaunimu, atstovams. Pavyzdžiui, ugdymo ir mokslo įstaigų, jaunimo centrų, bibliotekų, kultūros centrų, savivaldos institucijų, nevyriausybinių organizacijų, socialinės pagalbos srityje veikiančių ir kitų įstaigų darbuotojams.
 
Renginys suburs su jaunais žmonėmis dirbančius specialistus bei įstaigų vadovus iš Vilniaus, Šalčininkų, Švenčionių, Visagino, Ignalinos, Trakų, Zarasų ir gretimų rajonų.
 
Forume bus gilinamasi, kokiomis priemonėmis efektyviausia įgalinti jaunimą, aktyvinti regionų bendruomenes, dalijamasi geraisiais pavyzdžiais, kuriami bendri planai.
 
Renginyje bus pristatomos Europos Sąjungos finansavimo galimybės pagal programas „Erasmus+“ ir „Europos solidarumo korpusas“, sėkmingų programomis finansuotų projektų pavydžiai, vyks diskusijos, galimybių mugė ir dirbtuvės. Renginio dalyviai turės progą megzti partnerystes, dalintis kontaktais.
 
Renginių ciklo  „Aš galiu keisti(s)“ tikslas – informuoti ir įgalinti jaunus specialistus naudotis tarptautinėmis ir nacionalinėmis jaunimo politikos ir švietimo priemonėmis, skatinti projektinę veiklą ir iniciatyvas bendruomenėse, stiprinti tinklaveiką ir bendradarbiavimą su vietos institucijomis.
 
Šis forumas vainikuos renginių ciklą, kurio pirmosios trys dalys buvo mokymų seminarai, subūrę 40 specialistų iš visos Lietuvos. Jie taip pat laukiami finaliniame forume.
 
Renginio vieta: Pabradės miesto kultūros centras (Vilniaus g. 46, Pabradė, Švenčionių raj.)
 
Registracija vyksta iki vasario 3 d. REGISTRACIJOS FORMA
 
Renginys nemokamas.
 

Užsiregistravusius Zarasų rajono organizacijų atstovus prašome informuoti Savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorę, Juliją Goštautaitę-Adomavičienę (tel. 8 (385) 30731, el. paštas: jaunimokoordinatorius@zarasai.lt), kad Zarasų rajono savivaldybės administracija galėtų pasirūpinti Jūsų nuvykimu ir grįžimu. 

PROGRAMA

 
11:00
 
 
Forumo pradžia
Švietimo mainų paramos fondo direktorės pavaduotojos Gražinos Kaklauskienės ir Jaunimo reikalų agentūros direktoriaus Jono Laniausko sveikinimas
 
11:15
 
Panelinė diskusija: „Kaip inicijuoti pokyčius?“
 
12:15
 
Sėkmės pavyzdžiai: kaip ES programų galimybes gali pasitelkti organizacija?
 
13:00
 
Pietūs
 
14:00
 
Idėjų dirbtuvės „Galimybių kavinė“: 
 
 
·  Kaip projektas padeda jungti bendruomenę ir įgyvendinti svajones? Dirbtuves veda Nerijus Miginis ir Marius Ulozas
· Lytiškumo ugdymas – gidas, kuris padės nepaklysti. Dirbtuves veda Lina Januškevičiūtė
· Atsparumo melagienoms ir kritinio mąstymo ugdymas. Dirbtuves veda Aidas Gedminas
 
15:00
 
Tinklaveika ir kontaktų užmezgimas.
Interaktyvus susipažinimas, bendrų temų paieška, keitimasis kontaktais PITCH metodu
 
15:45
 
Renginio apibendrinimas
 
16:00
Pabaiga

Daugiau informacijos: Švietimo mainų paramos fondo komunikacijos specialistė Vaiva Ružaitė, vaiva.ruzaite@smpf.lt, +370 6 587 7995

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite