ZARASUOSE EUROKOMISARO VYTENIO POVILO ANDRIUKAIČIO VIZITAS

3
6948
1

Zarasuose lankėsi eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis. Po susitikimo su rajono Savivaldybės meru Nikolajumi Gusevu, svečias susitiko su Zarasų trečiojo amžiaus universiteto klausytojais.

Čia svečią universiteto klausytojai šiltai sutiko. Eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis daug kalbėjo apie sveikatos priežiūros gerinimą Lietuvoje. Eurokomisaras gerai žino sveikatos priežiūros būklę visose Europos šalyse. Jis atsakingas už sveikatą ir maisto saugą. Universiteto klausytojams svečias pabrėžė, kad Lietuva turėtų daugiau dėmesio skirti susirgimų prevencijai, artinti medicinos paslaugas prie paciento, kad šis gautų visą būtiną ir šeimos gydytojo, ir specialistų pagalbą vienoje vietoje. Aptaręs sveikatos priežiūros sistemos analizę ir nurodęs veiklos organizavimo trūkumus, europarlamentaras pažymėjo sistemos pertvarkos būtinybę, pagerinant jos finansavimą, siekiant efektyvesnės ir skaidresnės veiklos, kuri prisidėtų prie Lietuvos žmonių sveikatos poreikių prieinamumo, priimtinumo ir tinkamumo gerinimo. Svečias nurodė reikalingus skubius veiksmus – būtina skirti didesnius asignavimus valstybės biudžete sveikatos priežiūros ir sveikatinimo veikloms.

Susitikimo metu svečias Trečiojo amžiaus universiteto klausytojams padovanojo savo biografinę knygą.

Svečias apsilankė ir Zarasų socialinės globos namuose, susitiko su šios įstaigos direktore Daiva Dūdėniene. Svečias susitikime su globos namų gyventojais, darbuotojais aptarė tolimesnes šio profilio įstaigų veiklos tobulinimo problemas ir uždavinius.

Vytenis Povilas Andriukaitis lankėsi VšĮ Zarasų ligoninėje ir VŠĮ Zarasų pirminės sveikatos priežiūros centre, susitikimuose su šių įstaigų vadovais, gydytojais ir kitais darbuotojais svečias aptarė jų darbo aktualijas ir jautrias problemas. Susitikimuose kalbėta apie trūkumus teikiant gydymo paslaugas viešosiose įstaigose, apie sunkumus, kylančius dėl specialistų stygiaus, ypač jaučiamo mažesniuose regionuose ir galimybes pritraukti jaunus specialistus. Kalbėta ir apie tai, kaip užtikrinti tolygų gydymo paslaugų prieinamumą regionuose.

V. P. Andriukaitisio teigė, kad labai svarbu užtikrinti, kad ambulatorinė sveikatos priežiūra gyventojams regionuose būtų teikiama tolygiai, kad ji atitiktų konkretaus regiono poreikius.

„Nenormalu yra tai, kai vienur jaučiamas tam tikrų paslaugų perteklius, kitur – trūkumas, o žmonės dėl to patiria nepatogumų. Situacija rajonuose yra skirtinga, todėl natūralu, kad žmonėms reikia skirtingų gydymo paslaugų, vienur apskritai reikia daugiau gydytojų, kitur mažiau.

Svečio nuomone, Zarasų ligoninė graži, šiuolaikinė, ji labai reikalinga šio krašto žmonėms ir ją būtina išsaugoti.

Eurokomisaro nuomone, kiekvienam žmogui darosi aišku, kad medicina tolsta nuo jo. Todėl, svečio teigimu, sveikatos politikų uždavinys užkirsti kelią tokiam procesui. „Konstitucija mus įpareigoja išsaugoti valstybinę medicinos sistemą, išsaugoti sveikatos priežiūros įstaigų tinklą, kad medicina nenutoltų nuo žmonių“.

Susitikimuose eurokomisarą lydėjo Lietuvos Respublikos Seimo narys Juozas Olekas, rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas.

Petras Ivanovas

Nuotraukose: eurokomisaro Vytenio Povilo Andriukaičio vizito Zarasuose akimirkos.

Autoriaus nuotraukos

2

5

6

6a

7

10

11

12

14

15

16

17

19

20

{jcomments off}

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

3 KOMENTARAI

  1. Howdy! This post couldn’t be written any better!
    Reading through this post reminds me of my previous room mate!
    He always kept talking about this. I will forward this article to him.
    Fairly certain he will have a good read. Thank
    you for sharing!

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite