KAI ŠIRDYJE ŠILTA

0
21
MARGUTISS

„Vaikų Velykėlių“ konkursas – graži prasminga tradicija Lietuvoje. Prieš keletą metų pavasario saulės spindulių linksminamas atriedėjo Didysis margutis – 2 m aukščio ir 1 m pločio – tokio dydžio Margutį rekomenduoja puošti Konkurso organizatorius – Labdaros ir paramos fomdas „Švieskime vaikus“. Margutis kasmet nekantriai laukia tos dienos, kai vėl bus vaikų išpuoštas, išdabintas – ir vėl taps nuostabiausiu Margučiu. Jis tarsi suvienija visus mokyklos mokinius, pranešdamas apie Šv. Velykas.

Pavasaris visada linksmas ir nerūpestingas – lygiai tokia ir vaikystė, todėl nuspręsta, kad šiemet Didysis margutis bus papuoštas linksmais personažais… Ir nepatikėsite, čia suskubo begalė literatūrinių ir animacinių filmukų veikėjų: atstriksėjo Pepė ilgakojinė, atkleketavo gandras, gal ieškodami auksinio raktelio užklydo net keli Buratinai, į svečius atėjo ir Mikė Pūkuotukas su didžiule medaus puodynėle (gražių švenčių proga malonu dovanas nešti), atbėgo linksmas katinas ir Kempiniukas, net Drakoniukas iš pasakos atskrido, su didžiule šluota atpūškavo dar nesuspėjęs ištirpti Senis Besmegenis, matyt, norėjo patikrinti, ar tikrai sniego niekur nebelikę, ar tikrai jau Velykoms laikas…

Didysis Margutis labai apsidžiaugė, matydamas, kad mokyklos mokiniai taip nuoširdžiai švenčių laukia, nes čia jau ir paukšteliai čiulbėjo, ir stebuklingi medžiai žaliavo. Mokytoja Stanislava Daunaravičienė paruošė Velykinę mokinių darbelių kompoziciją – ant medžio šakų supasi įvairiais raštais aplikuoti velykaičiai, paukšteliai giesmininkai pavasarį čiulbauja. Pradinukų mokytojos Alicija Kuzmickienė ir Rita Urbietienė stendus papuošė nuostabiais velykiniais margučiais…
Kai širdyje šilta, pavasaris tikrai suskubs ateiti….

Giedrė MIČIŪNIENĖ,
Turmanto pagrindinės mokyklos mokytoja
Nuotrauka autorės

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite