SĖKMĖ KONKURSE

0
64
RBF02278a

Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos 4a klasės abiturienčių ansamblio „Akcentas“ narės (Silvija Blinkaitė, Aušrinė Bardinskaitė, Remigija Morgačiova ir Aleksandra Šepliakova) džiaugiamės dalyvavusios respublikiniame konkurse, kuriame mūsų kūrybinis darbas – vaizdo klipas – įvertintas 3-iąja vieta.

Kaip viskas vyko? Ogi mūsų kūrybinis procesas prasidėjo nuo to, kad lietuvių literatūros pamokai reikėjo padeklamuoti neoromantiko Jono Aisčio eilėraštį. Pasirinkusios eilėraštį „Karunka“, išanalizavome jį ir nusprendėme pristatyti siedamos su muzika – kaip dainą. Sukūriau muziką, parepetavome. Dainos pristatymas klasėje pavyko, mokytojos Gitanos Kavaliauskaitės paskatintos ir konsultuojamos sukūrėme vaizdo klipą ir dalyvavome Lietuvos mokinių filmų-eilėraščio ekranizacijų konkurse „Eilėraštis-filmas“. Taip mūsų kūrybinis darbas mums pelnė laureačių diplomus.

Klipo pagrindinė mintis – poeto kūrybinė kelionė: skausmingos įkvėpimo šaltinio paieškos, suvokimas, jog kūryba – širdimi išjausta, iškentėta sielos giesmė. Įkvėptas gamtos poetas perduoda savo „pasakišką šalį“ – eilėraštį – kitiems, bet susirūpina, ar žmonės supras, kas norėta išreikšti? Vaizdo klipe perteikiamos kūrybinės kančios, abejonės kūrybine sėkme – ar sukurtame eilėraščio pasaulyje tikrai atsispindi poeto išgyvenimai?..

Silvija Blinkaitė
Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos 4a kl. mokinė
Nuotrauka Rimanto Bikulčiaus

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite