SAUGAUS EISMO SAVAITĖ ZARASUOSE

0
44
418 d2c33a1cbdddd924dbbabae710716b79

2019 m. gegužės 6–12 dienomis Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja organizuoja penktąją Jungtinių Tautų saugaus eismo savaitę. Pagrindinis šios savaitės akcentas – lyderystės vaidmuo, siekiant užtikrinti kelių eismo saugumą, vykdant kampaniją „Saugok gyvybes“.Kurios tikslas – ryžtingai atstovauti saugumui keliuose visame pasaulyje, siekiant įgyvendinti tvaraus vystymosi tikslus ir kitas saugumo keliuose strategijas. Šių metų šūkis „SpeakUp“ (prabilk). Tai reiškia, kad kiekvienas iš mūsų gali identifikuoti su kelių saugumu susijusią problemą savo aplinkoje, ja pasidalinti ir taip būti išgirstas.

Visą savaitę Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai vykdė tikslines policines prevencines eismo dalyvių kontrolės priemones, išskirtinį dėmesį skyrė prevencinei eismo saugumo gerinimo veiklai, eismo dalyvių daromų šiurkščių Kelių eismo taisyklių pažeidimų kontrolei ir išaiškinimui, ėmėsi visų galimų priemonių, kad rajono keliuose būtų išvengta skaudžių eismo įvykių.

Ignalinos rajono visuomenės sveikatos biuro Zarasuose specialistės kartu su Zarasų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnais Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos priešmokyklinio ugdymo ir 1-4 kl. mokiniams bei Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos 7 kl. mokiniams vedė įvairius užsiėmimus saugaus eismo tema. Pareigūnai mokiniams priminė, kaip reikia elgtis kelyje tamsiu paros metu, kaip ir kur saugiai pereiti gatvę, lipti į autobusą, kaip ir kur užsidėti atšvaitus, kaip turi atrodyti tvarkingas dviratininkas.

Gegužės 9 dieną Zarasų švietimo pagalbos tarnyboje vyko pradinių (I-IV) klasių mokinių saugaus eismo konkurso „Šviesoforas“ rajoninis etapas. Renginio tikslas – išmokyti mažuosius eismo dalyvius saugaus elgesio gatvėse ir keliuose, pažinti kelio ženklus, ugdyti savisaugos jausmą, skatinti, kad būtų drausmingi, atsargūs ir atidūs kelyje. Konkurse dalyvavo trys komandos: Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos mokiniai, Salako pagrindinės mokyklos mokiniai ir Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos mokiniai. Konkurso metu dalyviams buvo parengtos teorinės ir praktinės užduotys: protų mūšis, kelių eismo užduotys, atšvaitų praktinis naudojimas, perėjimas per kelią sankryžoje, perėjimas per kelią pėsčiųjų perėjoje ir videoužduotis. Mažuosius konkurso dalyvius stebėjo ir vertino policijos pareigūnai. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kokias vietas užėmė komandos. I vieta – Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos komanda, mokytoja Inga Vainiūnienė. II vieta – Salako pagrindinės mokyklos komanda, mokytoja Reda Putrimaitė. III vieta – Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos komanda, mokytoja Jolanta Kondrašovienė.

Visi saugaus eismo savaitės Zarasuose dalyviai buvo apdovanoti prizais iš Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus, Zarasų švietimo pagalbos tarnybos bei Lietuvos policijos. Na, o Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos pasirūpino eismo dalyvių saugumu ir įteikė priemones su šviesą atspindinčiais elementais.

Zarasų policijos pareigūnai visiems linki būti atidiems ir atsargiems kelyje kiekvieną dieną!!!

59818272 2009288025842088 4419212088463851520 o

59853683 2009288572508700 1915297703093338112 o

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite