MEDŽIOKLĖS LIMITAI ATEINANČIAM SEZONUI

0
22
MG 5369

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija nustatė kanopinių žvėrių, kurių medžioklė limituojama, sumedžiojimo per 2019-2020 metų medžioklės sezoną limitus.

Per šį sezoną Zarasų rajone iš viso leista sumedžioti 874 stirnas, iš jų 275 patinus ir 599 pateles arba jauniklius iki vienerių metų. Tauriųjų elnių limitas -124, iš jų 41 patinas, 83 patelės arba jaunikliai iki vienerių metų. Per ateinantį medžioklės sezoną leista sumedžioti 12 danielių, iš jų 5 patinus. Numatoma per ateinantį medžioklės sezoną rajone sumedžioti 147 briedžius, iš jų 51 patiną.

Kiekvienam tikram medžiotojui briedis yra labai trokštamas trofėjus. Jau paskelbti šių miško karalių sumedžiojimo limitai. Antazavės medžiotojų būreliui – 12, medžiotojų klubui „Arbaletas” – 3, medžiotojų būreliui „Baibiai”- 13, Vilniaus medžiotojų klubui – „Drūkšiai” 10, medžiotojų būreliui „Dusetos” – 10, medžiotojų būreliui „Gražutė” – 12, medžiotojų klubui „Kamariškės” – 4, medžiotojų klubui – „Kavoliai” 15, medžiotojų būreliui „Samava” 9, „Smalvos” medžiotojų būreliui 7, medžiotojų būreliui „Stelmužė”- 6, medžiotojų būreliui – „Suviekas” 7, medžiotojų būreliui „Pažemys” -MPV „Tauras I” 5, medžiotojų būreliui „Pažemys” -MPV „Tauras II” – 4, Vilniaus m. medžiotojų klubui „Tolimėnai” – 10, medžiotojų būreliui „Tumiškės” – 10, medžiotojų klubui „Vasaknos” – 3, medžiotojų būreliui „Mazūrai”- 3, medžiotojų būreliui „Rutuliškės“ -4. Artimiausiu metu bus paskelbti ir kitų limituojamų medžiojamųjų kanopinių žvėrių sumedžiojimo limitai kiekvienam medžioklės plotų naudotojui.

Jonas Petraitis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite