KONKURSAS „ATSAKINGAS SKAITYTOJAS“ KVIEČIA TEISINGAI RŪŠIUOJANT ELEKTRONIKOS ATLIEKAS PRIPILDYTI BIBLIOTEKOS LENTYNAS NAUJŲ KNYGŲ

0
11
epa logo 300x300

Zarasų viešoji biblioteka kviečia skaitytojus dalyvauti jau penktus metus vykstančiame aplinkosauginiame konkurse „Atsakingas skaitytojas“. Kviečiame į bet kurį bibliotekos padalinį atnešti smulkias elektronikos atliekas arba užsiregistruoti stambių elektronikos atliekų išvežimui iš namų. Ši paslauga – visiškai nemokama.

Projekto metu lankytojai kviečiami rūšiuoti ir iš namų atnešti senas baterijas bei kitus smulkius neveikiančius ar nenaudojamus elektronikos prietaisus (pvz., plaukų džiovintuvus, elektrinius virdulius, elektroninių detalių turinčius žaislus ir pan.). Namuose turintiems stambiosios elektronikos (pvz., skalbyklės, šaldytuvai, gartraukiai, šildymo prietaisai ir pan.) atliekų, tereikės bibliotekoje užpildyti registracijos formą, o atliekos iš jų namų bus paimtos sutartu laiku.

Konkurso pabaigoje dviem daugiausiai elektronikos ir baterijų atliekų surinkusioms bibliotekoms bus dovanojamos knygos už 500 Eur sumą.

Konkurso organizatorius – ne pelno siekianti Elektronikos platintojų asociacija (EPA), kurios vienas iš veiklos tikslų – visuomenės švietimas apie elektroninių prietaisų ir baterijų, tapusių atliekomis, saugų ir tinkamą rūšiavimą.

Konkurso partneriai – Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija ir Lietuvos bibliotekų draugija.

Zarasų viešosios bibliotekos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite