APTARTI VANDENTVARKOS DARBAI MAGUČIŲ KAIME

0
56
2

Įgyvendinant projektą „Nuotekų tinklų tvarkymo infrastruktūros plėtra Magučių kaime“, kuris finansuojamas iš Europos Sąjungos, UAB „Zarasų vandenys“ ir Zarasų rajono savivaldybės lėšų, ketinama išplėsti nuotekų tinklus Zarasų miesto aglomeracijoje. Jo tikslas – užtikrinti gyventojams kokybišką geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą.

Minėtas projektas sudarys galimybę prie centralizuotų nuotekų tinklų prisijungti 86 būstams. Dėl to pagerės žmonių gyvenimo sąlygos ir gyvenvietės ekologinė situacija. Magučių kaimas šiuo metu yra tapęs didžiule statybos aikštele. Šio kaimo gyventojai tokią statybą sutiko su džiaugsmu. Tačiau tą džiaugsmą greitai aptemdė dideli nepatogumai. Statybininkai dirba lėtai, dėl statybų apsunkintas kaimo gatvėse eismas. Kaimo žmonėms bado akis statybininkų neūkiškumas ir nerangumas. Gatvės galėtų būti sutvarkytos, tačiau dar nepaklotos nuotekų tinklų atšakos gyventojų prisijungimui.

Apie tokią stringančią statybą Magučių kaimo gyventojai informuoja rajono vadovus. Rajono Savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo iniciatyva įvyko pasitarimas, kuriame aptarta nepatenkinama nuotekų tinklų statybos eiga Magučių kaime. Šiame pasitarime dalyvavo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, jo pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, jo pavaduotojas Remigijus Lamanauskas, administracijos Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Gitana Kolienė, UAB „Zarasų vandenys“ direktorius Vidas Selickas, rangovo UAB „Irdaiva“ darbų vadovas Tadas Dulkys ir techninės priežiūros Fidic inžinierius Artūras Česlikauskas. Jie ir aptarė nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros Magučių kaime darbų eigą.

Pasitarimo metu buvo pabrėžta, kad Magučių gyventojams tokia statyba ir netvarka kelia ne tik nepatogumus, bet ir nerimą bei rūpestį. UAB „Zarasų vandenys“ direktorius Vidas Selickas informavo, kad šiuo metu Magučių kaime vyksta naujų nuotekų tinklų tiesimo darbai. Dėl įvairių priežasčių darbai stringa, nors rangovai imasi įvairų priemonių, sudarytos papildomos darbuotojų komandos, statybvietėje dirba daugiau technikos. Rangos darbų atlikimo terminas buvo pratęstas trims mėnesiais ir darbus jie turi būti užbaigti liepos mėnesį. Rangovas patikino, kad imsis visų priemonių ir laiku užbaigs visus darbus, kurie yra numatyti sutartyje.

Pasitarime buvo suabejota, kad tokiais tempais dirbant galima užbaigti visus sutartyje numatytus darbus. Savivaldybės vadovai rangovą įspėjo, jeigu darbai nebus laiku atlikti, bus pradėtos procedūros dėl UAB „Irdaiva“ įtraukimo į nepatikimų tiekėjų sąrašą-netinkamai pirkimo sutartį įvykdžiusių (ar jos neįvykdžiusių) tiekėjų sąrašą.

UAB „Zarasų vandenys“ ir statybos darbų rangovas prašo gyventojų pakantumo ir supratimo dėl laikinų nepatogumų vykdant statybos darbus.

Rajono Savivaldybės informacija
Nuotraukose – pasitarimo momentai.
Petro Ivanovo nuotraukos

2a

4

4a

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite