LĖKTUVĖLIŲ VARŽYBOSE AMŽIAUS RIBŲ NĖRA

0
23
mid news zrs 504 IMG 20190518 114037

Priešpaskutinį gegužės šeštadienį Anykščiuose įvyko Lietuvos kambarinių aviamodelių čempionatas. F1N klasėje susirungė 15 sportininkų iš keturių Lietuvos miestų. Zarasus varžybose atstovavo aeroklubo „Orlėkis“ vaikų komanda su mokytoju Audriumi Kuzma. Dalyviai rungėsi individualioje įskaitoje ir nebuvo skirstomi į amžiaus grupes, todėl Zarasų vaikams teko rungtis su ženkliai didesnę patirtį turinčiais barzdotais (suaugusiais) priešininkais. Nežiūrint to Zarasų vaikai turnyrinėje lentelėje tvarkingai išsirikiavo nuo 7 iki 11 pozicijos, o mokytojas Audrius Kuzma užėmė 5-tą vietą.

Po varžybų mokytojas Audrius pasidžiaugė, kad matomas akivaizdus vaikų meistriškumo augimas. Dalyvaujant pirmose varžybose buvo siekiama, kad lėktuvėlis išsilaikytų ore bent 10 sekundžių, o šiose varžybose daugelis rezultatų viršijo 15 sekundžių trukmę ir net artėjo prie 20 sekundžių ribos. Tas pats pasakytina ir apie vaikų gamintus lėktuvėlius. Jeigu į pirmas varžybas vykome su lėktuvėliais sveriančiais daugiau nei 15 gramų, tai šioms varžyboms vaikai jau gamino lėktuvėlius sveriančius 10 gramų.

Už finansinę paramą dalyvaujant čempionate aeroklubas „Orlėkis“ dėkoja Zarasų rajono jaunimo visuomeninių organizacijų sąjungai „Apskritas stalas“.

Zarasų rajono savivaldybės
Jaunimo reikalų koordinatorė
Aksana Vorobjova

mid news zrs 651 DSC04216

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite