ZARASŲ KRAŠTO MUZIEJUS – PROGRAMOJE ,,LIETUVOS MUZIEJŲ KELIAS“

0
20
vaizdas

Septynerius metus į įvairius renginius ir veiklas visoje Lietuvoje kvietęs bendras muziejų projektas ,,Lietuvos muziejų kelias“ 2019 metais pradeda antrąjį plėtros etapą – nacionalinės kultūrinės tapatybės formavimo ir puoselėjimo programą „Tėvynės ieškojimas“. Lietuvos muziejų asociacija nusprendė vykdyti naują trejų metų programą, dėmesį sutelkiant į Lietuvos kultūrinius kraštovaizdžius. Šių metų Lietuvos muziejų kelio tema – „Lietuvos kraštovaizdžiai: vandenų kultūrinė atmintis“. Ši programa skiriama Lietuvos Respublikos atkūrimo 30-mečiui 2020 metais pažymėti. Visoje Lietuvoje nuo gegužės iki rugsėjo vyks įvairūs renginiai, kurie aktualizuos vandens telkinių kultūrinę atmintį.

Zarasų krašto muziejus taip pat įsitraukė į ,,Lietuvos muziejų kelio“ programą ir birželio 1 d., 18 val., rengia pažintinę kelionę ,,Septynių ežerų paslaptys“ katamaranu Zaraso ežere.
Dalyviai išgirs pasakojimą apie Zarasus juosiančius ežerus, Zaraso ežero salas – Didžiąją, Liepų, Putinų ir Italijos, susijusias su legendomis, istorijos ir kultūros paveldu, žymių asmenybių gyvenimu. Bus proga susipažinti su unikaliu Zarasų kraštovaizdžiu, išgirsti minčių apie istorinę ir kultūrinę Zarasų vandenų atmintį. Vandens kelionėje dalyvaus Zarasų literatų klubo ,,Virš tylos“ nariai, kurie skaitys savo kūrybą vandens tema. Renginys nemokamas.
Kelionė prasidės 18 d., 18 val., nuo katamarano prieplaukos Zaraso ežero pakrantėje (prie buvusios Zarasų spaustuvės). Būtina išankstinė registracija tel. (8 385) 52596 arba el. paštu pavaduotoja@zarasumuziejus.lt.

Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)
Vasilijaus Kukonenkos nuotr.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite