NUMATYTI UŽDAVINIAI PRIEŠGAISRINEI IR CIVILINEI SAUGAI

0
20
mid news zrs 751 1

Rajono Savivaldybėje įvyko pasitarimas priešgaisrinės ir civilinės saugos klausimais. Jame dalyvavo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Eugenijus Andrejevas, Zarasų priešgaisrinės saugos tarnybos viršininkas Aloyzas Varžgalys, rajono Savivaldybės administracijos civilinės saugos ir mobilizacijos vyriausiasis specialistas Arvydas Šapalas.

Pasitarime aptarta tarnybų veikla, gelbėjimo technikos ir inventoriaus būklė ir priemonės jai gerinti, ugniagesių kvalifikacija. Šiame pasitarime dalyviai taip pat daug dėmesio skyrė gaisrų, ekstremaliųjų įvykių prevencijos problemoms.

Meras pažymėjo, kad rajone priešgaisrinės ir civilinės saugos tarnybos dirba darniai. Savivaldybė jiems dėkinga už profesionalų darbą gelbėjant žmonių gyvybes, o taip pat valstybės bei privačios nuosavybės turtą nuo gaisrų ir stichinių nelaimių. Gyventojų pasitikėjimas ugniagesiais nuolat auga. Tai ir yra pats geriausias jų profesionalumo, ryžto ir drąsos įvertinimas. Meras pabrėžė, kad svarbiausias tarnybų tikslas – teikti bendruomenei operatyvią ir kokybišką pagalbą gaisrų, ekstremaliųjų įvykių ir ekstremaliųjų situacijų atvejais bei vykdyti gaisrų, ekstremaliųjų įvykių ir ekstremaliųjų situacijų prevenciją. Pasitarimo metu buvo numatyti tarnybų uždaviniai saugant nuo gaisrų miškus, gyventojų ir valstybės turtą. Aptarta pagalba ir socialinės rizikos šeimoms, aprūpinant jų būstus autonominiais dūmų detektoriais. Buvo aptartos ir priemonės, kurių tikslas – geriau informuoti rajono žmonės, kaip saugotis nuo gaisrų, kokie galimi pavojai ir kaip jų išvengti, gerinti tarnybų ir visuomenės ryšį ir bendradarbiavimą.

Rajono Savivaldybės informacija
Nuotraukoje: pasitarimas priešgaisrinės ir civilinės saugos klausimais.
Petro Ivanovo nuotrauka

mid news zrs 952 1

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite