SĖKMĖ EUROPOS EGZAMINO FINALE

0
27
abu europos egz

Gegužės 9 d. , kai švenčiama Europos diena, savo žinias apie Europos Sąjungą pasitikrino virš 20 000 dalyvių, atsakinėjusių į klausimus internete arba 374 mokyklose bei 58 organizacijose. Kasmet egzamine dalyvauja ir Zarasų “Ąžuolo” gimnazija. Po dvigubos atrankos į finalą buvo pakviestas 3a klasės gimnazistas Džiugas Jančevskis. Šis mokinys yra geografinių konkursų nuolatinis dalyvis ir nugalėtojas, projektų MEPA ir Euroscola pagalbininkas, pats aktyviai domisi Europos naujienomis, politika, aktualijomis.

Gegužės 24 d. Vilniuje įvyko Europos egzamino finalas, kuriame paaiškėjo šių metų geriausi Europos Sąjungos žinovai ir buvo išdalinti pagrindiniai prizai. Egzamine dalyvauti ir jį stebėti buvo labai įdomu. Mokytojams irgi sudaryta galimybė stebėti ir spėlioti atsakymus. Pavyzdžiui, kas, žvelgiant iš paukščio skrydžio, sieja Charles de Gaulle, Leonardo da Vinci, Frederic Chopin ir John Lennon vardus?(oro uostai) Pats įdomiausias klausimas toks: ši vieta – ne Europos Sąjungoje. Ji garsi visame pasaulyje vienu savo matmeniu, kurį žymintis skaičius atitinka Lietuvoje renkamų Europos Parlamento narių skaičių. Vieta yra pavadinta moterišku vardu. Šio vardo vyriškos giminės forma Lietuvoje dažnai asocijuojasi su skaičiumi trys milijonai. Apie kokią vietą čia kalbama? (Marianų įduba) Taigi, dalyviams finalo metu reikėjo atsakyti į 20 klausimų, už kuriuos buvo galima surinkti 28 taškus. Džiugas užėmė 9 vietą. Manau, tokia vieta yra puikus rezultatas.

Dalyvius prizais – kvietimais į inovacijų konferenciją „LOGIN” apdovanojo Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius. Savo įspūdžiais apie Europą, keliones dalijosi aktorius Balys Latėnas. Kaip ir kasmet, Europos egzaminą organizavo Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Projekto partneriai: LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, LOGIN, Lux Express ir Citybirds. Informacinis partneris – Lietuvos radijas ir televizija.

Europos egzamino gimnazijoje organizatorė mokytoja Daiva Matijošienė
Europos Komisijos atstovybės ir mokytojos nuotraukos

dziugo sypsena

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite