ZARASUOSE VYKSTA JAUNŲJŲ PIANISTŲ MEISTRIŠKUMO KURSŲ ,,MASTERS DAYS” II-AS SEZONAS, KURIAME SAVO GERĄJA PATIRTIMI DALINASI VISAME PASAULYJE ŽYMŪS PIANISTAI

0
21
mid news zrs 47 12

Sekmadienio popietę visame pasaulyje garsūs pianistai N. A. Rimskio – Korsakovo konservatorijos profesorius Igoris Lebedevas (Sankt Peterburgo), Vienos menų universiteto profesorius Romanas Zaslavskis (Austrija), įvairių tarptautinių pianistų konkursų nugalėtojas Philippe Giusiano (Pranzūzija) padovanojo krašto gyventojams ir svečiams koncertą. Zarasų meno mokyklos koncertų salėje susirinkę klausytojai buvo sužavėti nuostabiai atliekamos fortepijono muzikos. Šiuo koncertu buvo atidaryti, jau tradiciniais tampantys, jaunųjų pianistų meistriškumo kursai „Masters days“.

Zarasų meno mokyklos bendruomenė labai dėkinga šio renginio idėjos sumanytojui Zarasų kraštiečiui, Sankt Peterburgo lietuvių nacionalinės kultūros autonomijos prezidentui, profesoriui Gintautui Želviui, šio renginio globėjui Zarasų rajono savivaldybės merui Nikolajui Gusevui ir tarybos nariams už suteiktą galimybę organizuoti tokio aukšto lygio kursus, kurių metu, visą savaitę, kursuose dalyvaujantys fortepijono mokytojai ir mokiniai iš Zarasų, Visagino, Daugpilio ir Sankt Peterburgo gauna pasaulinio lygio pianistų grandų neįkainojamas pamokas asmeniniam tobulėjimui.

Jaunųjų pianistų meistriškumo kursai „Masters days“ prasidėjo birželio 2 dieną ir tęsis iki birželio 9 dienos. Pasak Zarasų meno mokyklos direktorės Sigitos Keršienės, ,,Masters Days“ tęstinis, augantis tarptautinis projektas, kuris sulaukia gražių atgarsių ne tik tarp pianistų ar Zarasų bendruomenės narių, bet ir iš visos Lietuvos. Todėl esame dėkingi visiems, kurie prisidėjo prie šito projekto vystymo, nes tokios pamokos yra labai naudingos mokytojams ir ypatingai įdomios vaikams, kurie savo įgūdžius, perimdami profesionalų teikiamas žinias, kilsteli į kitą lygį.

Zarasų meno mokyklos informacija

mid news zrs 94 10

mid news zrs 100 6

mid news zrs 154 sssss

mid news zrs 172 5

mid news zrs 247 88

mid news zrs 304 9

mid news zrs 439 4

mid news zrs 463 77

mid news zrs 520 mmmmm

mid news zrs 696 2

mid news zrs 718 1

mid news zrs 849 11

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite