ĮGYVENDINAMAS PROJEKTAS „ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS BENDRŲJŲ PLANŲ KOREGAVIMAS“

0
20
61940595 1297582923739341 367054493595992064 n

Zarasų rajono savivaldybės administracija pradeda įgyvendinti projektą Nr. 05.5.1-APVA-R-019-91-0009 „Zarasų rajono savivaldybės bendrųjų planų koregavimas“ (toliau – Projektas). Projektas bus įgyvendinamas vadovaujantis Zarasų rajono savivaldybės administracijos ir Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos aplinkos projektų valdymo agentūros 2019 m. balandžio 12 d. pasirašyta finansavimo sutartimi, kuria Projektui skiriama iki 30 077,20 Eur. Bendra Projekto vertė – 35 385,00 Eur.

Zarasų miesto ir rajono teritorijų bendrieji planai yra svarbiausi Zarasų miesto ir rajono planavimo dokumentai, kurie sukuria pagrindą teritorijų darniai plėtrai, padeda planuoti būsimas investicijas. Šiuo metu bendruosiuose planuose numatyti sprendiniai neatitinka šiuolaikinių urbanistinių ir teritorijų planavimo tendencijų, todėl būtina juos koreguoti.

Projekto tikslas – pagerinti Zarasų rajono savivaldybės kraštovaizdžio būklę gerinant kraštovaizdžio planavimo kokybę.

Projekto metu bus koreguojami Zarasų miesto ir rajono bendrieji planai, kuriuose bus numatyti konkretūs sprendiniai kraštovaizdžio ekologinės būklės gerinimui, gamtinio karkaso, kultūros paveldo teritorijų tvarkymui. Siekiant pagerinti miesto ir rajono kraštovaizdžio planavimo kokybę, numatoma užtikrinti tinkamą kraštovaizdžio planavimą, naudojimą ir tvarkymą, pažeistų kraštovaizdžio teritorijų atkūrimą. Tikimasi, kad pakeisti Zarasų miesto ir rajono bendrieji planai padidins investicinio potencialo patrauklumą, sudarys prielaidas ir galimybes gyvenamosios vietovės integralumo stiprinimui, gamtinio karkaso, inžinerinės infrastruktūros bei kitų sričių vystymuisi.

Numatoma Projekto veiklų pabaiga – 2021-01-17. Paslaugų viešasis pirkimas jau įvyko, sutartis sudaryta su UAB „Urbanistika“.

Projektas „Zarasų rajono savivaldybės bendrųjų planų koregavimas“ finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 5 prioriteto „Aplinkosauga, gamtos išteklių darnus naudojimas ir prisitaikymas prie klimato kaitos“ Nr. 05.5.1-APVA-R-019 priemonę „Kraštovaizdžio apsauga“.

Joana Širvinskaitė,
Zarasų rajono savivaldybės administracijos
Investicijų ir plėtros skyriaus vyriausioji specialistė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite