DIDŽIOSIOS SALOS MAŽASIS SLĖNIS BUS SUTVARKYTAS RUDENĮ

0
30
min news zrs 297 img 0195

Viešojoje erdvėje retsykiais kritikuojama dėl Zaraso ežero Didžiojoje saloje mažosios estrados įrengimo darbų. Reaguodami į pareikštus nusiskundimus, atsakome, kad nors rajono Savivaldybės administracija įgyvendina šį projektą, tačiau užsitęsė statybos ne dėl jos kaltės. Statybos bendrovei pradėjus darbus, paaiškėjo projekte nenumatytos aplinkybės: pradėję kasti pamatų duobę, statybininkai aptiko grunte vandeningą smėlį. Dėl šios priežasties reikėjo iš naujo keisti statinio konstrukcijų sprendimus. Taip pat projektas buvo taisomas, norint padidinti įrengiamos infrastruktūros saugumą. Projekto keitimo laikotarpiu darbai nevyko.

Dėl paminėtų priežasčių grunto darbai buvo pradėti tik 2018 metų rudenį. Tačiau netrukus dėl žemos temperatūros pagal techninius reikalavimus šie darbai nebuvo vykdomi. Jie buvo tęsiami šių metų pavasarį ir truks per visą vasarą.

Šioje statybvietėje įrenginėjama koncertinė, ekspozicinė, edukacinė erdvė, pagalbinės patalpos renginių dalyviams ir lankytojams. Planuojama, kad tai padidins projekto tikslinių grupių – vietos ir Lietuvos gyventojų – srautus bei kultūros objekto žinomumą.

Rekonstruotame estrados pastate savo veiklą vykdys Zarasų rajono savivaldybės Kultūros centras – Projekto įgyvendinimo partneris.

Numatoma, kad šių metų rudenį projektas bus sėkmingai įgyvendintas.

Šiais metais turėtų startuoti Didžiojo slėnio rangos darbai, pėsčiųjų takų įrengimas ir aplinkos sutvarkymas. Zarasų rajono savivaldybės administracija atsiprašo miesto gyventojų ir svečių už laikinus nepatogumus, kurie būtini norint sukurti gražias ir saugias erdves, kurios puoštų ir garsintų mūsų kraštą. Džiaugiamės tuo, kad pavyko gauti šiems darbams Europos Sąjungos finansavimą ir mūsų sala visiems atsivers naujomis, sutvarkytomis erdvėmis.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite