9-TOJI TARPTAUTINĖ POEZIJOS ŠVENTĖ „AUKŠTAITIJOS LITERATŪROS VASARA“.

0
22
unnamed

2019 metų birželio 15 – 16 dienomis.
9-toji tarptautinė poezijos šventė „Aukštaitijos literatūros vasara“.

Programa:

Birželio 15 diena

12.00 val. Ant poezijos ir muzikos sparnų…
Dalyvauja poetai ir valstybinis Vilniaus kvartetas.
Užpalių Šv. Nikolajaus Stebukladario cerkvėje (Užpaliai, Utenos r.).

17.00 val. Klemenso Kupriūno ekslibrisų parodos, skirtos poeto Alfonso Nykos-Niliūno 100-osioms gimimo metinėms, pristatymas. Utenos kultūros centre (Aušros g. 49).

18.00 val. Poezijos ir muzikos vakaras Alfonso Nykos-Niliūno poetinėje dvasioje. Dalyvauja poetai ir grupė „Baltos varnos“. Ant Dauniškio ežero tilto (lyjant šventė vyks Utenos Kultūros centre).

Birželio 16 diena

14.00 val. Antano Miškinio literatūrinės premijos teikimas.
Poezijos skaitymai.
Dalyvauja poetai ir muzikos grupė „Sadūnai“.
A. ir M. Miškinių literatūrinėje-etnografinėje sodyboje (Juknėnų k., Utenos r.).
Norinčius vykti į šventę veš autobusas nuo Utenos kultūros centro 13.00 val. (iš aikštelės prie Aušros g.).

Šventėje dalyvauja poetai:
Ana Rancenė, Indra Brūverė (Latvija), Nana Kelechidze, Soso Meshveliani (Sakartvelas), Maria Duszka, Piotr Spottek (Lenkija), Vladas Braziūnas, Marius Burokas, Jurga Jasponytė, Ričardas Šileika, Viktoras Rudžianskas, Ieva Rudžianskaitė, Benediktas Januševičius, Birutė Jonuškaitė, Rimvydas Stankevičius, Alvydas Katinas, Petras Panavas, Stepas Eitminavičius, Vytautas Kaziela, Regina Katinaitė-Lumpickienė (Lietuva).

Rengėjai Utenos kultūros centras ir Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite