ŽADA KARŠTĄ VASARĄ? IŠSITIRKITE ŠIRDĮ!

0
20
karstis ir sirdis

Dėl klimato kaitos vis dažniau užplūstančios karščio bangos augina širdies smūgių riziką. Todėl prasidedant vasarai verta profilaktiškai atlikti kraujo tyrimus, kurie leidžia įvertinti kraujagyslių uždegimą, cholesterolio dalis ir širdies nepakankamumą. Dabar – daug pigiau MEDICINA PRACTICA laboratorijoje.

Alinantis karštis pavojingas ne tik širdininkams, bet ir daugybei iš pažiūros sveikų žmonių. Ilgą laiką būnant tokiomis ekstremaliomis sąlygomis kraujo temperatūra padidėja, jis varinėjamas dažniau. Vykstant dehidratacijai kraujas tirštėja, auga grėsmė susiformuoti krešuliams. Be to, mažėja venų tonusas, apsunkinamas širdies raumenų darbas ir kt.

Neretai žmogus nežino, kad jo širdis ar kraujagyslės yra pažeistos. Tokiu atveju auga netikėto infarkto, insulto bei kitų ligų rizika. Dar didesnis pavojus kyla, kai per kaitrą sumanoma sportuoti ar paplušėti sode.

Norint išvengti staigių širdies problemų reikia laiku įvertinti jos bei kraujagyslių atsparumą. Profilaktiškai atlikus pažangius kraujo tyrimus daug aiškiau, kokių galima imtis atsargumo priemonių.

Apie galimą širdies ritmo sutrikimą, infarktą, insultą ir kitas aterosklerozės komplikacijas perspėja didelio jautrumo C reaktyvinio baltymo tyrimas (dj-CRB) ir lipidograma (cholesterolio dalių bei trigliceridų tyrimas).

Efektyviausia širdies nepakankamumo diagnostika – širdies žymenų ištyrimas. Paėmus kraujo ir atlikus NT-pro BNP tyrimą ne tik galima nustatyti šią mirtinai pavojingą ligą, bet ir įvertinti jos gydymo efektyvumą.

Gyventi gali būti daug ramiau, kai savo širdies atsparumą įvertiname anksčiau, nei tai padaro karščio banga.

mpAKCIJA! Širdies tyrimams iš krajo 50% nuolaida MEDICINA PRACTICA laboratorijoje Vilniaus g. 1B (Zarasų ligoninėje), tel. 544 87. Prieš tyrimą būtina bent 12 val. nevalgyti. Iš anksto registruotis nereikia. Akcija – iki birželio 28 d. www.medicinapractica.lt

Širdies fragmentas

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite