KELIONĖ UŽ LANKOMUMĄ

0
26
ab 1

Visada malonu gauti dovanas. Tuo labiau, kai dovanos – neeilinės. Šįkart Turmanto pagrindinės mokyklos 8 klasės mokiniai tapo konkurso ,,Geriausiai lankanti klasė“ nugalėtojais. Jau ketvirtą kartą – rudenį Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyrius skelbia Geriausiai lankančios klasės konkursą, kuriame dalyvauja visų rajono bendrojo lavinimo mokyklų klasės. Kiekvieną mėnesį yra sumuojami rezultatai. Pagrindinis konkurso tikslas – nepraleisti nė vienos pamokos be rimtos priežasties. O stengtis verta, nes nugalėtojams yra skiriama vienos dienos pažintinė ekskursija į mokinių pasirinktą Lietuvos vietą.

Mūsų kelionės tikslas apžiūrėti Antano Truskausko medžioklės ir gamtos ekspoziciją, kurią 2012 m. jis perdavė Molėtų krašto muziejui. Tai medžiotojo privati įvairių gyvūnų iškamšų ir kailių kolekcija. Įdomiausia, kad unikalią ekspoziciją sudaro 5 dalys – tai 5 penki žemynai, kuriuose yra medžiojęs Antanas Truskauskas. Čia galima išvysti daug įdomių, mažai žinomų gyvūnų iškamšų.

Šalia – Ežerų žvejybos muziejus. Čia susipažinome su visa istorija: pabuvojome XIX a žvejo sodyboje, pamatėme įvairiausius žvejybos įrankius.

Mindūnuose mokiniai, įveikę 214 laiptelių, užlipo į 36 metrų apžvalgos bokštą. Ir buvo verta: atsivėrė nuostabi Labanoro regioninio parko panorama…

Tačiau tai dar ne viskas. Utenoje stabtelėjome Laisvės ir Kovų muziejuje, kuris įsikūręs senojo geležinkelio pastate. Čia vyko puikiausia pilietiškumo pamoka. Sužinojome tiek daug įdomaus apie tremtį, partizaninį judėjimą. Čia daug eksponatų – tikros istorijos liudininkų…

Dėkojame Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjui Stanislovui KAULAVIČIUI už puikų konkursą – skatinantį ne tik atsakingai žiūrėti į pamokų svarbą, ugdantį pareigos jausmą, bet ir puikią galimybę pažinti savo kraštą.

Dėkojame UAB „Zarasų autobusai“ vairuotojui Sergejui Volikovui už saugią kelionę.

Giedrė MIČIŪNIENĖ
Nuotraukos autorės

ab 2

ac

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite