ŽAIDŽIAME TEATRĄ

0
20
DSCN1166

Mažosios teatro gerbėjos rinkosi į užsiėmimą mediatekoje ir gamino linksmas popierines lėles nuotaikingam spektakliui „Muzikantas, Velnias ir Perkūnas“.

Kirpo ir puošė lėles taip kaip patinka, kruopščiai, kiekvienas savaip. Vienos spalvino flomasteriais, kitos puošė audinių skiautėmis, juostelėmis ar siūlais. Lėlės buvo tarsi gyvos, kiekviena su savo charakteriu: Muzikantas su smuiku, Velnias – „Aš Velniukas, ukum pukum, raguotukas, ukum pukum, kanopėlėm kaukšt kaukšt, uodegėle šmaukšt šmaukšt“ ir Perkūnas su būgnu – „Aš perkūnas, didis ponas, dunda mano barabonas“ bei Laumė su vežimu.

Šįkart tik pasigaminome lėles ir pasiruošėm kitą dieną rodyti bibliotekos lankytojams šį spektaklį. Spektaklio tekstuose gausu lietuvių liaudies smulkiosios tautosakos, dainelių, puošybos elementų, o mergaitės gamindamos ir vaidindamos žaismingai susipažino su folkloru. Panaudojome R. Dičkienės ir D. Klimavičiūtės knygą „Žaidžiame teatrą“.

Vita JUŠKĖNIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos autorės ir užsiėmimo dalyvės Evelinos KELEBERDA

DSCN1178

DSCN1181

DSCN1183

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite