ZARASIŠKIS BUS TEISIAMAS DĖL MELAGINGO PRANEŠIMO APIE UŽMINUOTĄ TEISMO PASTATĄ

0
79
teismas
Zarasų rajone gyvenantis G. B. bus teisiamas už melagingą pranešimą apie neva užminuotą teismo pastatą Zarasuose, kur tądien turėjo vykti baudžiamosios bylos, kurioje jis teisiamas, nagrinėjimas, praneša Prokuratūra.

 
Pranešime nurodoma, kad praėjusių metų lapkričio 14 dienos popietę į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) paskambinęs vyras pranešė, kad į Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmus įneštas sprogmuo. Buvo įvestas planas „Skydas“, nutrauktas teismo darbas ir iš pastato evakuoti žmonės. Išminuotojai, patikrinę patalpas, sprogmenų nerado.
 
Dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.
 
Atliekantys tyrimą policijos pareigūnai netrukus nustatė įtariamąjį – Zarasų rajono gyventoją G. B., kuris, kaip įtariama, šiuo melagingu pranešimu norėjo nutraukti teismo darbą, siekdamas, kad neįvyktų iš anksto suplanuotas bylos, kurioje jis teisiamas dėl sunkaus žmogaus sveikatos sutrikdymo panaudojant neteisėtai laikytą savadarbį šaunamąjį ginklą, posėdis.
 
Atlikdami kratą jo namuose, policijos pareigūnai rado galimai neteisėtai laikomus 45 šovinius, todėl G. B. pareikšti įtarimai ir dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis, pažymima pranešime.
 
Pasak šiam ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro M. Jurkėno, kaltinamasis veiką padarė panaudodamas informacines technologijas balsui pakeisti, nepaisant to, kruopštaus pareigūnų darbo dėka, jis buvo identifikuotas, taip pat tyrimo metu pavyko rasti ir paimti neteisėtai G.B. laikytus skirtingų rūšių šaudmenis, t. y. išaiškinti tyčinį apysunkį nusikaltimą.
 
Tas, kas melagingai pranešė apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo sutrikdyta valstybinės reikšmės objekto veikla, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.
 
Už neteistą disponavimą šaudmenimis gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.
Byla perduota nagrinėti Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmams.
 

ELTA (ELTA)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite