6 KM NAKTINIS ŽYGIS „KOVOS KELYJE ATSISVEIKINANT…“

0
23
Baneris

Rugpjūčio 24 dieną lietuviai nuo seno išlydėdavo gandrus, išskrendančius žiemoti į šiltuosius kraštus. Be to, 1919 m. rugpjūčio 24 dienos ankstyvą rytą lietuviai pradėjo pulti bolševikus, kad šiuos galutinai išstumtų iš Lietuvos per Zarasus. Vos tik Balčių kalvose prasidėjo puolimas Pirmojo pėstininkų pulko Pirmosios kuopos vadavietėje nuo bolševikų paleistos kulkos žuvo pirmasis karo mokyklos pirmosios laidos diplomuotas karininkas Jurgis Sidaravičius…

Gražutės regioninis parkas bendradarbiaudamas su Ignalinos rajono visuomenės sveikatos biuru Zarasuose kviečia keliauti „Kovos keliu“ Degučių seniūnijoje.

6 km naktiniame žygyje „Kovos kelyje atsisveikinant…“, pirmiausiai, aplankysime Baltriškių kaimo perlą Šv. Kazimiero bažnyčią. Sužinoję, ką slepia bažnyčios sienos, nersime į jau tamsos prieglobsčio užliūliuotą Jūžinto kraštovaizdžio draustinį ir Beržyno mišką. Šiame mus pasitiks Veprio ir Kunigėlio bei Kunigio ežerai, apipinti legendomis… Susipažinę su gamtine Jūžinto kraštovaizdžio draustinio įvairove, pasieksime Sendvario mišką ir buvusios Balčių dvaro sodybos teritoriją, valdytą dvarininkų Strutinskų. Žygio kulminacine ašimi taps Sendvario miško aukštumėlėje Nepriklausomybės kovas su bolševikais menantis Lietuvos karininko, ltn. Jurgio Sidaravičiaus kovos ir žūties vietos paminklas.

Paminėję 100-ąsias ltn. Jurgio Sidaravičiaus žūties metines, vėl keliausime Sendvario mišku, per buvusios Balčių dvaro sodybos teritoriją, Beržyno mišką. Galiausiai, grįšime į Baltriškes.

Žygio metu galėsime suvalgyti, anot, senolių paskutinius pavakarius. Kadangi, dienos laikas jau gerokai sutrumpėjęs, senovėje pavakarių nuo rugpjūčio 24 d. nebevalgydavo.

Kad užtvirtintume žygio „Kovos kelyje atsisveikinant…“ metu užsimezgusias naujas pažintis, pasiekę automobilių stovėjimo aikštelę nepulsime į transporto priemones , o atliksime refleksiją bei asmeninę savistabą. Išsiaiškinsime, kas ir kodėl žygio metu patiko, kodėl buvo žygiuojama, būtent, taip, ką galima būtų keisti kituose žygiuose, kaip galima žygius tobulinti.
Sekite atsinaujinančią informaciją Gražutės regioninio parko ir Ignalinos Vsb Zarasuose Facebook įrašuose arba http://sartaigrazute.am.lt/VI/index.php bei https://www.ignalinosvsb.lt/kontaktai/zarasu-skyrius/ internetinėse svetainėse.

Tam, kad žygiuoti „Kovos keliu“ būtų malonu rekomenduojame avėti patogią avalinę ir dėvėti oro sąlygoms tinkamus drabužius bei turėti žibintus, atšvaitus ar specialias liemenes.

Maistas ir gėrimai pagal poreikius. Tačiau jei ketinate pasistiprinti „iš peties“, prašome nenaudoti vienkartinių indų.

Tėveliai, kurie nori kartu su mažaisiais leistis į žygį turėtų atsižvelgti į tai, jog vaikams iki 10 m. šis maršrutas gali būti per daug sudėtingas.

Žygio dalyvio bilieto kaina: 3 €.

Žygio vieta ir laikas: 19:45 val. renkamės ir susipažįstame Tiberiados vienuolyno automobilių stovėjimo aikštelėje (Steponiškių k.);

Žygio pradžia: 20:00 val., pabaiga: 23:00 val.

Dalyvių registracija ir daugiau informacijos: kristina.ivanovaite@sartaigrazute.am.lt, arba tel.: +370 678 65085.

Pagrindinis plakatas

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite