TRYS DIENOS, DU FESTIVALIAI, VIENO MIESTO GIMTADIENIS

0
45
Menu festivalis Zarasai 2019 03

Rugpjūčio 15 – 17 d. Sėlių aikštėje ir kitose miesto bei rajono erdvėse vyks festivalis „Zarasai – 2019“ ir tarptautinis folkloro festivalis „Žolynai“. Miesto gimtadieniui skirtuose renginiuose – gausi muzikinė ir pramoginė programa, mugės, pasirodymai ir atlikėjai pagal kiekvieno gyventojo ar miesto svečio skonį. Kviečiame apžvelgti trijų dienų programą ir pasirinkti jums priimtiniausius renginius bei pramogas.

Rugpjūčio 15 d. nuo 10:00 val. šurmuliuos tautodailės, prekybos ir pramogų mugė, veiks įvairių amatų dirbtuvėlės, o nuo 14:00 val. prasidės Žolinių apeigos bei folkloro ansamblių iš Zarasų krašto, Latvijos ir Ukrainos programa. 17:00 val. Vilniaus „Labaiteatro“ teatralizuotas koncertas vaikams ir visai šeimai „Aplink pasaulį 2“. Tai improvizuota 55 minučių kelionė aplink pasaulį, kurioje daug muzikos, fantazijos šėlsmo ir žaidimų. Mažieji žiūrovai patys tampa šios kelionės dalyviais, laivo, lėktuvo kapitonais ir netgi aplankytų šalių gyventojais. Nuo 18:00 val. prasidės romantinės muzikos valanda „Jauni širdimi“, kurioje dalyvaus dainininkai iš Zarasų, Dusetų, jaunieji muzikantai iš Utenos. 19:00 val. programą tęs smagus ir trankus pasišokimas su tradicinėmis kapelomis „Švęskime linksmai“, kurį vainikuos Zdunska Wola miesto orkestro (Lenkija) pasirodymas. 21:00 val. vakaro sceną drebins folkroko grupė ŪKANOSE (Vilnius).

Rugpjūčio 16 d. toliau veiks spalvingos mugės. 12:00 val. Turmanto traukinių stotyje svečiai iš Lenkijos – Zdunska Wola pučiamųjų orkestras, puoselėjantis ir tęsiantis geležinkeliečių tradicijas, surengs netikėtą pasirodymą. 17:00 val. „Žolynų“ festivalis kvies susitikti prie senojo ąžuolo Stelmužėje ir pasiklausyti užburiančių sutartinių. 18:00 val. Zdunska Wola pučiamųjų orkestras iškilmingai įžygiuos į Zarasų Sėlių aikštę ir surengs įspūdingą šventinį pasirodymą. 19:00 iškilmes tęs garsiausius Lietuvos ir užsienio atlikėjų šlagerius atliekantys jaunieji atlikėjai iš stovyklos „KURIU IR MOKAUSI“ (vadovai P. Meškėla ir I. Launikonytė ir kiti). Vakaro scenoje 20:00 val. MARABU BAND (Pasvalys) ir 21:00 val. atlikėja MIA su išskirtiniu projektu „MIA LOVES LADY GAGA“ (Vilnius). Iki vidurnakčio Sėlių aikštėje šėls diskoteka. Norinčius poetiškesnio ir romantiškesnio vakaro Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka pakvies į savo jaukiąją renginių salę į 21:00 val. prasidedančius „Nakties skaitymus“, kur susitiksite su aktoriumi ir bardu Andriumi Kaniava, poetais Daiva Čepauskaite, Jurgita Jasponyte, ir Mariumi Buroku.

Rugpjūčio 17 d. nuo 10:00 val. tautodailės, prekybos ir pramogų mugę papildys mažoji knygų mugė. Nuo 10:00 val. prasidės „aktyvacija“ su Ignalinos visuomenės sveikatos biuru. Turėsite galimybę išbandyti įvairias mankštas ir „kangoo jumps“. Treniruotes ves trenerė Ingrida Mulvinienė (Rokiškis). Nuo 13:00 val. Sėlių aikštę užplūs masiniai šokių (linijinių ir liaudies) mokymai, o nuo 14:30 val. – Afrikos būgnų ritmai, kurių galima bus ne tik paklausyti, bet ir išmokti groti įvairiais būgnais ir būgneliais. 15:00 val. Zarasų viešosios bibliotekos priestato stogo terasoje vyks literatūrinė muzikinė popietė „Ateik, dovanosiu ir tau“, kurioje dalyvaus poetas Viktoras Rudžianskas, smuikininkai Vilhelmas ir Viktorija Čepinskiai bei Utenos regiono literatai. Nuo 16:00 val. Sėlių aikštėje ieškokite Vilniaus kojūkininkų ir būtinai įsiamžinkite su jais vasariškoje nuotraukoje. Tuo pačiu metu prasidės ir įvairios programėlės vaikams, kurias 17:00 val vainikuos programa „Mažiems ir dideliems“ su rašytoju ir atlikėju Mindaugu Valiuku ir aktore Valda Bičkute. Vakaro kulminacija ims augti nuo 19:00 val., kai scenoje pasirodys DELFINAI (Vilnius), COLDPLAY TRIBUTE LT (Vilnius) ir rokeriai REBELHEART (Kaunas), kurių dainoms beskambant Zarasų dangų nušvies fantastiškas šventinis fejerverkas, kurį šventės svečiams ruošia įvairių tarptautinių fejerverkų festivalių nugalėtojai – UAB „Blikas“.

Įspūdinga, tiesa? Beliko atsispausdinti programą ir rugpjūčio 15 – 17 d. nerti į Zarasus!

Daugiau informacijos www.zkc.lt.

Renginį organizuoja Zarasų rajono savivaldybės kultūros centras, Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Renginį finansuoja Zarasų rajono savivaldybė, festivalį „Žolynai“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Dėkojame gausiam būriui renginio rėmėjų: UAB „VIADA“; P. Liaudansko ĮĮ; UAB „Visagino linija“; UAB „Joalda“; Gražina Jasikienė; UAB „Armeniukas“; UAB „Raginėlis“; UAB „Mažasis Pubas“; UAB „Brolimo“; Vitalijus Špakovas; Robertas Amšiejus; Eugenijus Kaziūnas; MB „Kuršių rūkykla“; SIA „Lauvus teja“; UAB „Aldilė“; UAB „Pjūklininkas“; Artūras Jalnionis; Deividas Grušas; UAB „Senolių gardumynai“; Jelena Mikaliunienė; MB „Tuko skanėstai“; UAB „Skriveru partikas kombinats“; Kristina Urbonaitė; UAB „Pankera“; Laura Gaubaitė; Gitana Bulotaitė; Aušra Maigienė; UAB „Adamandas“; MB „Antras blynas“; UAB „Švento Vincento vyninė“; Rimutis Remeika; Gleb Bobyliov; UAB „Gardulis“; UAB „Ustukių alus“; Rita Dirvienė; UAB „Virtualios realybės vaizdai“.

Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro informacija

programa gmt

programa zolynai

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite