PUSRYČIAI VILNIUJE

0
20
Sventaragio sodas 73

Pusryčiavimas – viena iš sveiko ir energingo gyvenimo taisyklių, kurios būtina laikytis norint ištisą dieną jaustis gerai. Visaverčiai ir sveiki pusryčiai nulemia visos dienos puikią savijautą, energingumą, gerą nuotaiką, darbingumą . Tačiau tai nėra pagrindiniai pusryčių privalumai.

Mitybos specialistai ir Pasaulio sveikatos organizacija nuolat primena, kad pusryčiai – būtini, nes:
1. Tai pirmas dienos valgis, nuo kurio prasideda visa likusi diena. Labai gerai, jeigu pusryčių metu žmogus gauna daugiau nei du trečdalius paros raciono reikiamų kalorijų. Paprastai valgantys tris kartus per dieną (pusryčius, pietus ir vakarienę) per pusryčius turi gauti 30 proc. dienos energinės vertės, o valgantys keturis kartus dienoje – 25 proc. energinės dienos vertės.
2. Tai – fizinės ir protinės energijos šaltinis. Tinkamai papusryčiavus, dieną žymiai rečiau juntamas saldumynų, greitųjų užkandžių ir gazuotų gėrimų noras. Be to, subalansuoti pusryčiai formuoja sveikesnio maisto poreikį ir pasirinkimą, todėl per dieną suvalgoma daugiau vaisių ir daržovių. Toks pasirinkimas teigiamai veikia žmogaus organizmą – padidėja darbingumas, pagerėja dėmesio koncentracija, jaučiamas energingumas ir lydi gera nuotaika.
3. Vaistas nuo persivalgymo. Tinkamai papusryčiavus, pietų ir vakarienės metu sumažėja persivalgymo tikimybė. Pasaulio sveikatos organizacija ne kartą skelbė, jog nepusryčiavę žmonės linkę per dieną suvalgyti daugiau maisto.
4. Gerina sveikatą – pusryčiai lenka greitesnę medžiagų apykaitą, greičiau krentantis svoris, lengviau reguliuojamas cukraus kiekis ir cholesterolio koncentracija kraujyje. Kasdieną pusryčiaujant tuo pačiu metu lengviau deginamos kalorijos ir greičiau vyksta medžiagų apykaita.
5. Stiprina imunitetą. Visaverčiai pusryčiai, sudaryti iš vitaminų bei įvairių vertingųjų medžiagų, stiprina imunitetą ir yra apsauga nuo infekcijų. Pusryčius turėtų sudaryti kuo kokybiškesni ir vertingesni ingredientai.

Todėl pusryčiai – išties reikalingas ir naudingas dienos mitybos ritualas. Tinkami naudingai produktai padės organizmui pasisavinti nemažai dienos normos vitaminų, mineralų ir kitų vertingų medžiagų. Reikėtų nepamiršti, jog į pusryčių racioną naudinga įtraukti grūdinių produktų, daržovių, vaisių ir kiaušinių. Tie, kurie iki šiol rytais nepusryčiaudavo, tačiau norėtų pradėti, turėtų žinoti, kad pusryčiavimas – nesunkiai įgyjamas įprotis, todėl daugiausiai ko reikia – skirti savo laiko.

Iš tiesų, pusryčių pasirinkimas Lietuvoje yra platus, jo racioną dažniausiai lemia individualūs norai. Jei stinga maisto idėjų, noro ar laiko gaminti pusryčius, galima pasinaudoti puikia išeitimi – gausiais pusryčiais Vilniaus mieste, kuriuose siūlo žinomi restoranai. Tai profesionalių virtuvės šefų pagaminti skanūs pusryčiai, kuriems atrinkti kokybiški ingredientai, sveiki produktai ir pateiktos įvairios pusryčių idėjos. Restorane „Šventaragio sodas“ sau tinkantį pusryčių variantą atras tiek išrankiausi klientai, tiek itin kruopščiai sveiko maisto produktus atsirenkantys mitybos entuziastai. Restorano „Šventaragio sodas“ pusryčiai – maistas, leidžiantis pasijausti ir energingiems, ir sotiems. Tai puiki geros dienos pradžia.

https://sventaragiosodas.lt/pusryciai-restorane/

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite