EUROPOS ŽYDŲ KULTŪROS DIENŲ 20-METIS DUSETOSE

0
22
paminklas1 1024x721

Rugsėjo 4 d., trečiadienį, Zarasų krašto muziejaus Kazimiero Būgos memorialinis muziejus, įgyvendindamas projektą „Kazimieras Būga – ką mums papasakotų apie Dusetas, štetlą ir save“, organizuoja plačiajai visuomenei skirtą pažintinį pasivaikščiojimą po Dusetų miestelį. 12 val. prie Nepriklausomybės paminklo prasidėsiantis pasivaikščiojimas dalyvius nukels į XIX a. pabaigą, žymiojo kalbininko gimimo ir vaikystės metą, apžvelgs tarpukarį, okupacijų laikotarpį, sovietinį totalitarizmą, kolektyvizaciją ir atkurtos Nepriklausomybės metus.

Renginio dalyviai susipažins su buvusio štetlo teritorija, vietovėmis, gatvėmis, namais ir jų gyventojais, pasakojimais iš kahalo gyvenimo. Kartu su visais vaikščios ir prisiminimais dalysis dusetiškė, paskutinioji gyvavusio štetlo liudininkė Marija Atkočiūnaitė-Varenbergienė, kurios nuolatinio rūpesčio ir paramos dėka dar šiais metais miestelio viešose įstaigose (gimnazijoje, kultūros centre, Sartų lankytojų centre ir muziejuje) bus rodomi 3 su štetlo paveldu ir istorija supažindinantys paveikslai (planšai).

Dalį pažintinio pasivaikščiojimo pasakojimų surinks ir sudėlios „būgiokai“ – didžio Lietuvos kalbininko vardu pavadintos gimnazijos mokiniai, kurie taip pat turės galimybę papasakoti apie įgytas bei projekto vykdymo metų vis dar įgyjamas žinias ir naujai prakalbintą, gyvesnę, paveikesnę miestelio istoriją. Lapkričio 6-ąją, minint 140-ąsias K. Būgos gimimo metines, bendromis pastangomis parengti pasakojimai apie Dusetų istoriją ir paveldą, šiuolaikinių technologijų pagalba prabils į dusetiškius, miestelio svečius ir keliautojus lietuvių, anglų, rusų, vokiečių ir prancūzų kalbomis.

Projektą remia Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos

Skelbimas: Žydų kultūros dienos Dusetose

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite