APTARTOS POLICIJOS VEIKLOS AKTUALIJOS

0
51
mid news zrs 752 IMG 1553

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, administracijos direktoriaus pavaduotas Remigijus Lamanauskas susitiko su Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato viršininku Dainiumi Šidlausku.

Pokalbio metu Zarasų rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Šidlauskas informavo, kad Zarasų rajono savivaldybėje ženkliai mažėja užregistruotų nusikalstamų veikų skaičius. Per 2019 metų septynis mėnesius užregistruota beveik 50 proc. mažiau nusikalstamų veikų nei per tą patį praėjusiųjų metų laikotarpį. Žymiai daugiau ištirta nusikaltimų. Ženkliai sumažėjo viešosios tvarkos pažeidimų, t. y. 89 proc., jų ištirta 81,8 proc. Rajone perpus sumažėjo sukčiavimo atvejų, pusė šių nusikaltimų išaiškinta. Džiugu, kad šiais metais kol kas nėra žuvusių asmenų eismo įvykiuose ir 50 procentų mažiau asmenų juose sužalota. Kriminogeninės situacijos geresnius rezultatus padėjo pasiekti nusikalstamumo prevencijos srityje dirbančių specialistų nuoseklus ir kryptingas darbas, sėkmingai vykdomos operatyvinės priemonės, nusikalstamų veikų atskleidimas ir atliekami jų ikiteisminiai tyrimai bei prevencija. Posėdžio metu buvo pažymėta, kad Zarasų rajono savivaldybė nelieka nuošalyje padėdama policijai kurti saugią visuomenę ir stengiasi prisidėti įgyvendindama įvairias veiklas. Meras Nikolajus Gusevas pažymėjo, jog kasmet policijos vykdomoms saugumo užtikrinimo veikloms suteikiama finansinė parama. Rajone įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Posėdyje buvo pažymėta, kad šių stebėjimo įrenginių reikia daugiau. Kitais metais planuojama išplėsti vaizdo stebėjimo kamerų tinklą. Policijos pareigūnai nuolat bendradarbiauja su rajono Savivaldybės darbuotojais, besirūpinančiais viešosios tvarkos reikalais. Viršininkas taip pat pasidžiaugė augančiu visuomenės sąmoningumu, išaiškinant nusikalstamas veikas ir teisėtvarkos pažeidimus. Tačiau būtina ir ateityje didinti bendruomenės narių aktyvumą ir įtraukti daugiau zarasiškių į nusikalstamumo prevencinę veiklą. Susitikimo metu aptartos naujausios policijos veiklos aktualijos, numatytos bendruomenės saugumo gerinimo gairės, taip pat nagrinėjamas policijos pareigūnų ir Savivaldybės, seniūnijų, socialinių darbuotojų bendradarbiavimas, teikiant operatyvią pagalbą. Meras Nikolajus Gusevas susitikimo metu padėkojo Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnams, kurie deda daug pastangų, jėgų, laiko, rūpinasi rajono žmonėmis ir jų turto apsauga. Jis pasidžiaugė, kad gerėja svarbiausias policijos veiklos kriterijus – auga žmonių pasitikėjimas šia institucija.

Pasitarimo metu buvo atkreiptas dėmesys į policijos veiklos gerinimo perspektyvas. Efektyvesnės privalo tapti prevencijos priemonės, skirtos gyventojų turto apsaugai, žmonių saugumo, viešosios tvarkos užtikrinimui. Būtina toliau aktyvinti saugios kaimynystės grupių veiklą. Meras užtikrino, kad ir ateityje rajono Savivaldybė rems policijos, kitų teisėtvarkos pareigūnų pastangas užtikrinant rimtį ir tvarką rajone.

Petras Ivanovas
Nuotraukoje: rajono Savivaldybės vadovų susitikimas su policijos komisariato viršininku.
Autoriaus nuotraukos

mid news zrs 69 1343 410 96de65d3fa5f481a91250eed8c66506d

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite