VAIKO TEISIŲ SPECIALISTAI: DRAUGIŠKA VIETOS BENDRUOMENĖ – SAUGUS VAIKAS

0
71
juosta

Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus Zarasų rajone specialistai įsitikinę, kad tinkamas vaikų užimtumas po pamokų bei stipri, draugiška vietos bendruomenė sąlygoja saugią aplinką vaikams, o tuo pačiu – ir nepažeidžiamas jų teises.

„Zarasų rajono Suvieko seniūnijoje 2019 metais negavome nei vieno pranešimo apie galimai įvykusį vaiko teisių pažeidimą. Šioje teritorijoje panaši situacija ir pernai, nuo liepos 1 dienos, kuomet centralizuota vaiko teisių apsaugos įgyvendinimo sistema. Kodėl? Manome, kad labai populiarus čia ištisus metus aktyviai veikiantis Samanių vaikų dienos centras, kurį mėgsta visi vaikai nuo pradinukų iki paauglių, bei aktyvi, draugiška vietos bendruomenė ir yra priežastys, kodėl čia gera ir saugu gyventi ne tik vaikui, bet ir jo šeimai“, – sako Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Gaigalienė.

Anot vedėjos I. Gaigalienės, Samanių vaikų dienos centre vaikams sukurta graži, sveika ir saugi aplinka, kurioje jie užsiima prasminga lavinamąja veikla: bendrauja, kuria, piešia. Bendravimas su vaikais neformalioje aplinkoje padeda ne tik užmegzti glaudesnius ryšius, bet ir pakviečia atviresniam pokalbiui. Su šio dienos centro vaikais vaiko teisių apsaugos specialistai ne kartą kalbėjo apie savo darbą, t. y. kad vaiko teisių apsaugos darbuotojai vaikus išklauso, gina, padeda, myli. Vaikai taip pat atsidėkojo – Zarasų teritoriam padaliniui padovanojo savo rankyčių piešiniais išmargintą juostą “Aš – už saugią vaikystę”.

Vaiko teisių gynėjos kviečia vaikus nepamiršti pareigų šeimai, visuomenei, būti atsakingais piliečiais, neužsimerkti ir nenusisukti matant kitus skriaudžiamus vaikus, patyčias, smurtą.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba
prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite