ATSKLEIDŽIAMA ZARASŲ PRAEITIS

0
51
e338f6c93c22

Zarasų krašto muziejus vykdo projektą ,,Atrandu senuosius Zarasus”, kurį iš dalies finansuoja Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos. Projekto veiklos skirtos Europos paveldo dienoms įprasminti.

Zarasų miesto istorija yra įdomi ir turtinga. Deja, laikas neša užmarštin nemažai miesto istorijos puslapių, nyksta paveldo objektai, jaunoji karta mažai žino svarbių praeities faktų. Vykdydami projektą siekiame atgaivinti Zarasų istorinę ir kultūrinę atmintį.

Sukaupta duomenų, nuotraukų, dokumentikos. Visa tai panaudota turistiniam maršrutui po Zarasus rengti, kuriama edukacinė programą ,,Ką kalba Zarasų gatvės?“, rengiamas turistinis Zarasų miesto žemėlapis ,,Senųjų Zarasų beieškant“. Projekto metu sukurtas maršrutas, edukacinė programa ir turistinis žemėlapis bus panaudoti mokinių ugdymui.

Rugsėjo 20 dieną Zarasų ,,Santarvės“ pradinės mokyklos mokiniai vyksta į pažintinę ekskursiją Zarasų miesto praeičiai ir dabarčiai pažinti. Muziejuje istorikas Ramūnas Keršys skaitys paskaitą ,,Zarasų istorija nuo XIX a. pr. iki 1950 m.”.

Nuotraukoje – Zarasai. Aikštės vaizdas iš bažnyčios bokšto. Apie 1931 m.

Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius), projekto vadovas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite