JUDUMO SAVAITĖ 2019

0
15
DSC02677

Europos Judumo savaitė kasmet vyksta rugsėjo 16 – 22 d. Šių metų tema ,,Žingsniuokime kartu“. Pagrindinis tikslas atkreipti dėmesį į saugų vaikščiojimą, važiavimą dviračiu.

Turmanto pagrindinės mokyklos mokiniams tai aktuali tema, nes daugelis nevengia pasivažinėti dviračiais, o įveikti keletą kilometrų pėsčiomis vieni juokai.

Biologijos mokytoja Vanda Povilaitienė pateikčių pagalba pateikė įdomių faktų apie tai, kad vaikščiojimas ir važiavimas dviračiu teikia naudą mūsų sveikatai ir aplinkai. Toks judėjimas padeda išlaikyti sveiką širdį ir kūną. Mokytoja skatino daugiau naudotis visuomeniniu transportu, važiuoti dviračiais, eiti pėsčiomis. Įvairiais būdais prisidėti prie triukšmo, oro taršos mažinimo. O svarbiausia tai, kad fizinis aktyvumas gerina savijautą, padeda išvengti lėtinių ligų, mūsų smegenys gauna daugiau deguonies.

Mokytoja priminė ir saugaus elgesio taisykles. Juk artinasi tamsusis paros metas, paragino ypač laikytis saugaus eismo taisyklių, dėvėti atšvaitus.

Po teorinės dalies moksleivius į stadioną pakvietė kūno kultūros mokytojas Juozas Matijošaitis. Mokiniai smagiai žygiavo aplink stadioną, žaidė judriuosius žaidimus, tinklinį. Mūsų mokyklos mokiniams tokia veikla labai patinka, jie noriai juda, sportuoja. Tai atsispindi įvairiuose sporto pasiekimuose.

V.Povilaitienė, mokytoja
Nuotraukos 10 klasės mokinio Iljos Rakovskij

DSC02685

DSC02711

DSC02717

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite