LINKSMAI PO DUSETŲ K. BŪGOS BIBLIOTEKĄ

0
20
ketvirtokai

Mes, ketvirtokai, norime būti geri ir sumanūs skaitytojai. Po atostogų įsivertinome, kaip mums sekėsi skaityti vasarą. Lietuvių kalbos pamokoje išsiaiškinome, ką reiškia sumanus skaitytojas bei kaip tinkamai išsirinkti knygą. Kad tai išmoktumėme padaryti, rugsėjo 17 dieną kartu su savo mokytoja Gitana Šuminiene lankėmės K. Būgos bibliotekoje. Ten mus pasitiko vaikų skyriaus bibliotekininkė Rima Survilaitė, jau gerai pažįsta iš anksčiau, nes buvome dažni lankytojai gimnazijos bibliotekoje.

Apžiūrėjome parodėles, pasmalsavome, kaip surikiuotos knygelės lentynose, o vėliau smagiai pabendravome. Bibliotekininkė mūsų klausė, ką jau žinome apie biblioteką, priminė, kaip reikia saugoti paskolintą knygutę, kaip naudoti skirtukus…

Naudinga buvo sužinoti, kaip išsirinkti knygą, kurioje vietoje ieškoti anotacijos, ką reiškia šifrai ant knygos nugarėlės. Kalbėjomės net ir apie leidyklas. Dauguma mokinių prisiminė „Nieko rimto“ (toks nerimtas pavadinimas) leidyklą. Tai vaikams ir paaugliams skirtų knygų leidykla. Ją visi bendraklasiai puikiai žino, nes jos darbuotojai šiomis dienomis lankėsi gimnazijoje ir pristatė vaikiškas knygutes. Šios leidyklos atstovai mus, pradinukus, aplanko kasmet. Jie papasakoja apie naujas knygutes, o kitą dieną galima įsigyti knygų, atvirukų, CD, puodelių ar kitų mielų smulkmeną. Klasės draugai noriai dalinosi, kokias knygutes jiems labiausiai patinka skaityti.

Išėjome gerai nusiteikę, nešini išsirinktomis knygomis. Otfrydo Proislerio knygą „Herbė ir jo draugas Cvotelis“ skaitysime garsiai klasėje. Tai labai įdomi istorija apie nykštuką Herbę ir jo gauruotą draugą Cvotelį. Taip nutarėme!

Meda Austėja Kazlaitė, 4 kl.
Milėja Mačiulytė, 4 kl.
Nuotrauka Rimos Survilaitės

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite