ZARASŲ ŠVČ. M. MARIJOS ĖMIMO Į DANGŲ BAŽNYČIOJE VYKS UNIKALUS, PROFESIONALAUS MUZIKINIO LYGIO CHORINĖS MUZIKOS KONCERTAS

0
18
mid news zrs 937 choras

Berniukų ir jaunimo chorinė studija įkurta 1992 m., kurioje dainuoja apie 400 berniukų ir jaunuolių. Jos įkūrėjas ir studijos meno vadovas yra M. I. Glinkos choro kolegijos ir Sankt Peterburgo konservatorijos absolventas – Vadimas Aleksandrovičius Pčelkinas – nusipelnęs Rusijos Federacijos kultūros darbuotojas; visos Rusijos chorinės draugijos steigėjas ir prezidiumo narys; Sankt Peterburgo koncertinių darbuotojų sąjungos valdybos narys.

Sankt Peterburgo koncertiniame berniukų ir jaunuolių chore dainuoja 150 dainininkų. Gausus kolektyvo repertuaras apima pasaulietinius ir religinius įvairių kūrybinių krypčių bei epochų muzikos kūrinius. Kiekvienais metais choras dovanoja klausytojams per 50 koncertų garsiausiose koncertų salėse ne tik Sankt Peterburge, bet ir visoje Rusijoje bei koncertiniuose turuose Europoje. Tokios išvykos leidžia berniukams ir jaunuoliams pamatyti pasaulį, gauti praktinę galimybę išmokti užsienio kalbų, susipažinti su skirtingų šalių ir tautų kultūra. Choras aplankė Austriją, Didžiąją Britaniją, Šveicariją, Prancūziją, Italiją, Lenkiją, Liuksemburgą, Vokietiją, o šių metų spalio 4 d. Sankt Peterburgo berniukų ir jaunuolių choras svečiuosis ir Lietuvoje, Zarasų bažnyčioje.

Tad nuoširdžiai visus kviečiame į unikalų, profesionalaus muzikinio lygio chorinės muzikos koncertą – spalio 4 d. 19.00 val. Zarasų Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite