VAIRUOTOJŲ IR KELIAUTOJŲ DIENA

0
21
policija

Kasmet rugsėjo paskutinį sekmadienį minima Vairuotojų ir keliautojų diena. Siekiant paminėti šią dieną, rugsėjo 24 d. Zarasų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Rosita Gurskaja Zarasų profesinės mokyklos mokiniams skaitė prevencinę paskaitą „Nesaugių kelionių (ne) meniu: žolė, tabakas, alkoholis, kraujas“. Rugsėjo 29 d. bendruomenės pareigūnas Liudvikas Komka Zarasų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje skaitė informacinį pranešimą apie eismo įvykių situaciją Lietuvoje.

Skaudu, kad Utenos apskrityje, eismo įvykiuose per šių metų sausio-rugpjūčio mėnesius žuvo 5 žmonės. Nukentėjo (įvairius sužalojimus patyrė) 86 žmonės, tarp kurių buvo ir vaikų.

Kartu galime gerinti šią situaciją, pradėdami asmeniniu pavyzdžiu: juk pagrindinė Kelių eismo taisyklių nuostata – savitarpio pagarba ir atsargumas, supratimas ir sutarimas. Laikytis Kelių eismo taisyklių kartu reiškia rūpintis ir saugoti žmones keliuose. Klaidų, padarytų kelyje, dažnai ištaisyti nebegalima. Dėl to reikia daryti viską, kad būtų išvengta skaudžių klaidų kelyje. Tiek transporto priemonės vairuotojai, tiek pėstieji, tiek vairuojantieji dviračius turi pamąstyti apie savo kelionės saugumą. Būtina jausti atsakomybę už kitus, būti pilietiškiems, netoleruoti šiurkščius Kelių eismo taisyklių pažeidimus darančių asmenų. Juk kelių chuliganai, neblaivūs vairuotojai, atšvaitų nenešiojantys pėstieji jau rytoj gali atnešti skausmą į namus.

Prašome apie neblaivius vairuotojus, įžūlius ir pavojingus pažeidimus, keliančius akivaizdžią grėsmę kitiems eismo dalyviams, informuoti policiją.

Kiekvienas sąmoningai gali prisidėti prie nukentėjusių žmonių per eismo įvykius mažinimo. Puoselėkite kultūrą keliuose, gerbkite vieni kitus, prisiimkite atsakomybę už artimųjų ir aplinkinių saugumą keliuose.

Tegul kiekviena kelionė būna saugi.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite