AMATŲ CENTRE – KULTŪROS PASO EDUKACINĖ PROGRAMA

0
24
27912520 1584400501597167 8857663685816771763 o kopija

Amatų centras Antazavės dvare prisijungė prie Kultūros paso priemonės, skirtos visų Lietuvos mokinių, besimokančių pagal bendrojo ugdymo programas, kultūros pažinimo įpročiams ugdyti ir jų kultūros patirčiai plėsti. Teikiama paslauga – edukaciniai keramikos užsiėmimai, skirti 10-12 klasių mokiniams.

Edukacinio užsiėmimo metu pristatomas tradicinis keramikos amatas. Užsiėmimas apima teorinę bei praktinę dalis. Teorinės dalies metu užsiėmimo dalyviai supažindinami su senuoju keramikos amatu, dirbtuvėse eksponuojamais molio dirbiniais, molio savybėmis, naudojamais darbo įrankiais, lipdymo ir žiedimo technikomis, dekoravimo, glazūravimo bei degimo krosnyje procesais. Praktinės dalies metu dalyviai patys išbando molio plastiką – minko, formuoja ir nusilipdo dubenėlį, jį dekoruoja Zarasų kraštui būdingais tradiciniais raštais. Pasigamintus, krosnyje išdegtus tradicinius keramikos dirbinius dalyviai glazūruoja ir pasiima sau.

Visos medžiagos ir priemonės suteikiamos.

Užsisakyti programą galima paspaudus nuorodą: https://kulturospasas.emokykla.lt/renginiai/renginys/1393
Užsiėmimo kaina moksleiviui -2,50 Eur.
* Socialiai remtiniems, neįgaliems vaikų globos namų auklėtiniams – nemokamai.

Vilma Mickutė, Amatų centro Antazavės dvare vadovė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite