STEBINANTIS ZARASŲ JAUNIMO NORAS TOBULĖTI

0
27
zar 027

Įsibėgėjus rudeniui, kai medžiai nusidažė įvairiomis spalvomis, o rytais dažnai jau žolę puošia šerkšnas, šį savaitgalį Zarasų rajono jaunimo visuomeninių organizacijų sąjungos „Apskritas Stalas“ nariai bei Zarasų krašto jaunimas rinkosi į VšĮ „Visuomenės ir verslo plėtros instituto“ organizuojamus mokymus. Tai buvo jau antri šiais metais Zarasuose organizuojami mokymai jaunimui. Nors mokiniams ir studentams vis mažiau lieka laiko laisvalaikiui, bet net ir savaitgaliais jie nenori likti be papildomų žinių ir naujų veiklų. Taip nutiko ir šį.

Tik susirinkus nuo pat ankstyvo ryto jautėsi šilta ir jauki atmosfera, gera pozityvi nuotaika. Visi dalyviai palaipsniui aktyviai įsitraukė į dalyvavimą veiklose. Nors susirinkusieji savo kasdienėje visuomeninėje veikloje dažniausiai susiduria su vyriausybinėmis bei nevyriausybinėmis (NVO) organizacijomis arba atstovauja kažkurią iš jų, bet jiems buvo įdomu ne tik kaip veikia bendruomenės, ką duoda mums, bet ir ką kiekvienas jaunas žmogus gali įnešti pats. Taip pat susirinkusiam jaunimui buvo ypač aktualu daugiau sužinoti apie komunikacijos svarbą mūsų šiandieniniame skaitmeniniame pasaulyje, sužinoti visus viešinimo būdus, kaip sudaryti viešinimo planą bei jį įgyvendinti. Pradėjus nagrinėti kiekvieną naują temą atsakymus vis reikėjo pagrįsti praktinėmis užduotimis, kur iškildavo dar daugiau diskusijų bei atsiskleisdavo kompromisų ieškojimo menas. Visa mokymų medžiaga nebuvo tik „sausa“ informacija, kurios srautą būtų sudėtinga įsisavinti, o paįvairinant šiomis įdomiomis užduotimis, pačių dalyvių aktyviu dalyvavimu, išsirutuliojo į dalykinį procesą, kur kartais net reikėjo išskirtinių savybių norit suvaldyti jį. Buvo ir tokių užduočių, kurios „peržengė“ besimokančiųjų erdvės ribas ir į procesą buvo įtraukti nemažai Zarasų krašto žmonių, nes norit pagrįsti savo atsakymų pasirinkimą reikėjo remtis telefono skambučiais surinktos apklausos duomenimis.

Ne tik organizatoriai džiaugėsi susirinkusių jaunų žmonių aktyvumu bei noru tobulėti, bet ir patys dalyviai mokymų kokybe bei gautomis žiniomis. „Man šie pagal „RJOTA“ projektą organizuoti mokymai buvo kažkas tikrai nuostabaus. Pradėjau suprasti kaip iš tikro turi veikti bendruomeninė jaunimo organizacija, įsigilinau kaip kartu su savo komanda organizuoti, viešinti bei įsivertinti organizuojamus renginius. Tokie mokymai yra tikrai labai naudingi, kadangi gauname naujų idėjų bei esame skatinami daugiau veikti. Taip pat mokymai buvo labai smagūs bei įsimintini, lengvai suprantami, o jei ir ko nesupratau, galėjau drąsiai klausti, nes su lektoriais bendravome lyg su draugais“, jau besibaigiant mokymams paatviravo viena iš dalyvių Ugnė Tokariovaitė, Zarasų rajono jaunimo visuomeninių organizacijų sąjungos „Apskritas stalas“ savanorė.

Išsiskirstyti tikrai buvo be galo sunku, nes daugelis dalyvių bei lektoriai per 2 dienas tapo gerais draugais, o besiskirstančiųjų dalyvių šurmulys, nors ir pasibaigus laikui, vis dar aidėjo kultūros centro erdvėse.

zar 038

zar 039

zar 040

zar 042

zar 044

zar 048

zar 058

Šis projektas “Regioninių jaunimo organizacijų tarybų apskritalizacija”, kitaip „RJOTA“, vyksta 6 partnerių miestuose ir yra Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamo projekto viena iš veiklų, kurios metu kuriama konkrečius pasiūlymus jaunimo pokyčiams savivaldybėse, gilinamasi į jaunimo politiką bei jos svarbą visuomeniniame gyvenime.

Renginio nuotraukų autorius Dainius Čėpla

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite