SIELOS ŽYDĖJIMAS PO SENOJO DVARO SKLIAUTAIS

0
56
1

Rugsėjo 27 dieną būrelis kuriančių, muzikuojančių Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos mokinių dalyvavo tradicinėje jaunųjų kūrėjų šventėje „Rudeniniai skaitymai“ Ignalinos krašte. Šventės organizatorių iš Vidiškių gimnazijos kviečiami, turėjome galimybę dalintis kūryba su keliomis dešimtimis mokinių iš Ignalinos, Visagino, Dūkšto, Švenčionių mokyklų. Ir ne įprastoje renginiams skirtoje salėje, o senojo Vidiškių dvaro aplinkoje.

Į Vidiškių dvarą vykome puikiai nusiteikę, smagiai dainuodami. Juk be rašančiųjų eiles ar miniatiūras drauge važiavo visas pulkas dainas kuriančių gimnazistų. Atvykę dar turėjome laiko paklaidžioti dvaro parko takeliais, pasigrožėti tvenkiniais ir alėjomis, nusifotografuoti, pabendrauti su kitais mokiniais.

Šventė, rengiama jau penktą kartą, vyko dvaro terasoje, apsuptoje gelstančių senojo parko medžių, oras buvo puikus. Mokiniai atliko savo kūrybos dainų, skaitė laiškus, deklamavo eilėraščius. Kūryba dalijosi ir mūsų gimnazistai: Silvija Černiauskaitė, Sonata Obuchovičiūtė, Martyna Paradnikaitė, Eimantas Raštutis, Emilija Račkauskaitė, Adomas Mechovičius, Diana Boriak ir Gilmė Dainytė, taip pat Ieva Baronaitė ir Rugilė Staskevičiūtė, talkino Simonas Navickas.

Vidiškių gimnazijos direktorė džiaugėsi, kad tiek daug jaunų žmonių yra kūrybingi ir jautrūs grožiui, pakvietė visus į dvaro salę vaišių. Ten visi vaišinomės kvapnia mėtų arbata ir obuolių pyragu. Vėliau susipažinome su Vidiškių istorija, apžiūrėjome puikų dvaro interjerą.

Atsisveikinę su renginio organizatoriais, važiavome į Stripeikiuose esantį Bitininkystės muziejų. Mus pasitiko gidas, kuris trumpai papasakojo apie bites: apie jų svarbą gamtoje, uoslę, apie tai, kaip lietuviai nuo seno vertino bites ir begales kitų mums negirdėtų dalykų. Apžiūrėjome avilius, trobesius, kuriuose buvo gausybė informacijos apie bičių savybes, medaus kopinėjimo įrankių, drąsesni net paglostė bitę.

Dalindamiesi įspūdžiais, grįžome namo ir visi buvome be galo dėkingi gimnazijos direktoriui Rimantui Bikulčiui už galimybę dalyvauti šioje muzikos ir meninio žodžio šventėje, tiek daug visko sužinoti ir pamatyti, taip pat mūsų mokytojams Gitanai Kavaliauskaitei, Renatai Žemaitienei ir Gražvydui Gasparavičiui, skatinantiems mūsų kūrybiškumą. Juk kūryba – tai sielos žydėjimas…

Milvydė Guntulytė, Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos 1b kl. mokinė
Nuotraukos Gitanos Kavaliauskaitės, Valerijos Rostovskajos

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite