KVIEČIAME Į SPEKTAKLĮ „SPĄSTAI“

0
29
Afiša spektaklio

Viešoji įstaiga „Teatro Istorijos“, kartu su tarptautine, Lietuvos ir Prancūzijos, menininkų komanda kviečia Zarasų regiono gyventojus susipažinti su kiek kitokia, Lietuvoje mažiau pažįstama, vizualaus teatro meno forma – objektų ir kaukių teatru. 2019 m. spalio 19 d. (šeštadienį) 14 val. Zarasų viešosios bibliotekos renginių salėje spektaklis – „SPĄSTAI“.

Apie spektaklį:
Vizualus teatras savo žiūrovams istorijas pasakoja, remiantis neįprastais draminio teatro principais, bet pasitelkus vaizdus, tarsi piešdamas vis kitus sceninius paveikslus. Vizualiuose, siurrealistiniuose „Spąstuose“ visapusiškai tyrinėjama manipuliacijos tema. Spektaklis įkvėptas asmeninės kūrėjų patirties ir susidūrimų su apgaulinga, manipuliatyvia tikrove, bei kaukės fenomenu kasdienybėje. „Spąstuose” idėjos artikuliuojamos ne žodžiais, o per objektus ir judesį.

Kūrybinė komanda:
Spektaklio aktorė, režisierė – Jūratė Trimakaitė. Auksinių Scenos Kryžių nominantė („Kryptis“, 2018), profesionali lėlininkė.
Spektaklio aktorė – Kristina Mauruševičiūtė, jau daugelį metų kuria objektų teatro srityje, vaidino Eimunto Nekrošiaus, Cezario Graužinio, Aido Giniočio spektakliuose ir kt., veda kūrybines teatro dirbtuves jaunimui ir meninio ugdymo pedagogams.

Spektaklio aktorė, choreografė – Sigutė Mikalauskaitė. Profesionali šokėja, aktorė, choreografė, kurianti spektaklių choreografiją Vilniaus Lėlės teatre. Auksinių scenos kryžių nominantė.

Scenografė ir lėlių teatro dailininkė – Cerise Guyon (Prancūzija). 2018 m. Auksinių scenos kryžių nominantė („Kryptis“).

Scenaristė – Joana Narvidė (Lietuva). Profesionali aktorė, pedagogė (LMTA), taikanti kolektyvinės dramaturgijos kūrimo principus, dalyvavo kolektyvinės dramaturgijos kūrimo procese J. Trimakaitės spektakliuose „Kryptis“ ir „Mirtis? Aš ja netikiu!“.

Kompozitorius – Thomas Demay (Prancūzija), kūrė muziką tokiems spektakliams kaip Histoires D’Ernesto (rež.: Sylvain Maurice), „TeaHouse“ (rež.: Yeung Fai), J.Trimakaitės „Kryptis“ ir kituose.

Šviesų dailininkas ir garso technikas – Simonas Racevičius ir Julien Hatrisse.

Zarasų viešosios bibliotekos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite