ZARASUOSE GERINAMOS UGNIAGESIŲ GELBĖTOJŲ DARBO SĄLYGOS

0
43
ug2

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas nuolat bendrauja su Zarasų priešgaisrinės saugos tarnybos, Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiais gelbėtojais. Meras domisi jų darbo sąlygomis, aplinka, sprendžiamomis problemomis.

Pastaraisiais metais meras kartu su tarnybų vadovais ieško naujai įrangai įsigyti papildomų finansavimo šaltinių. Jų dėka įsigyjama daug naujų darbo įrankių. Šio rūpesčio dėka ugniagesiams nupirktas plaukikų gelbėjimo kostiumas, vandens siurblys, įvairios medžiagos.

Visai neseniai ugniagesius pradžiugino dar vienas pirkinys. Įsigyti du komplektai šlapio tipo hidrokostiumų, dvi poros neopreninių batelių, plaukiko gelbėtojo, dėvinčio hidrokostiumą, plūdrumą reguliuojantys svoriai ir neskęstanti liemenė su kilpa.

Zaraso ežere ugniagesiai gelbėtojai išbandė naujos gelbėjimo įrangos technines ir taktines galimybes.

Mūsų krašto žmonės džiaugiasi neįkainojamu turtu – ežerais. Tačiau juose dažnai įvyksta ir nelaimės. Zarasų ugniagesiams tenka žiemą gelbėti įlūžusius žmones. Mėgsta pirmąjį ledą išbandyti žvejai, o taip pat vaikai. O vasarą tenka gelbėti besimaudančius.

Kaip sakė Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Eugenijus Andrejevas, dabar Zarasų ugniagesiai gelbėtojai žymiai geriau pasirengę. Ugniagesiams atlikti gelbėjimo darbus ant vandens dabar bus patogiau, o pagalbą gyventojams jie galės suteikti operatyviau.

Meras Nikolajus Gusevas prie Zaraso ežero stebėjo ugniagesių gelbėjimo įrangos bandymus. Viršininkas Eugenijus Andrejevas dėkojo rajono Savivaldybės merui Nikolajui Gusevui už rūpestį ugniagesiais ir jų darbu.

Jonas Petronis

ug1

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite