ROGAINING ZARASAI 2019 – ORIENTAVIMOSI VARŽYBOS KITAIP

0
26
IMG 2325

Lapkričio 3 d. Zarasų raj. Gražutės miške vyko Rogaining Zarasai 2019 varžybos. Renginys sukvietė šešiasdešimt orientavimosi sporto entuziastų iš Lietuvos ir kaimyninės Latvijos.

Rogainingo varžybos šiek tiek skiriasi nuo tradicinių orientavimosi varžybų. Jose dalyvauja komandos, kurias sudaro 2 asmenys. Komandos skirstomos į grupes: vyrų, moterų ir mišrias. Kiekviena komanda turi susiplanuoti savo optimaliausią maršrutą ir per tam tikrą laiką surinkti kuo daugiau kontrolinių punktų, kurie turi skirtingą balų skaičių. Jei komanda pavėluoja atbėgti į finišą, gauna baudos taškus. Laimi komanda, surinkusi daugiausiai balų.

Zarasų orientavimosi klubas „Šiurpys“ Gražutės miške buvo suplanavęs skirtingos trukmės ir sudėtingumo trasas, kurias dalyviai galėjo pasirinkti pagal savo pasirengimo lygį. Varžybose dalyvavo 6 grupės: vyrų (2 val.), moterų (2 val.), mišri (2 val.), suaugę (1 val.), berniukų (1 val.) ir mergaičių (1 val.).

Rogainingo varžybose bėgę dalyviai džiaugėsi puikiai suplanuotomis trasomis, gražia Zarasų rajono gamta, kurią atspindi ir pats vietovės pavadinimas – „Gražutė“.

Daug malonių emocijų sukėlė į varžybų startą pasveikinti dalyvius atjojusios Zarasų žirgų sporto asociacijos narės iš Bachmatų kaimo.

Komandų suplanuotus maršrutus, greitį bei pozicijas realiu laiku buvo galima stebėti varžybų centre įrengtame monitoriuje ir interneto svetainėje gps.siurpys.lt

Dalį varžybų išlaidų organizatoriai padengė iš Zarasų rajono savivaldybės biudžeto, pateikę paraišką „NVO ir religinių bendruomenių dalinis finansavimas iš Zarasų rajono savivaldybės biudžeto“ projektų konkursui.

Tikimės, kad Rogaining Zarasai taps tradiciniu kasmetiniu renginiu, sukviečiančiu vis daugiau sportininkų, gamtos mėgėjų, skatins Zarasų rajono gyventojus ir svečius aktyviai leisti laiką gamtoje.

Zarasų orientavimosi klubo „Šiurpys“ informacija

IMG 2332

IMG 2335

IMG 2457

IMG 2560

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite