VYKO ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS IR VERSLO ATSTOVŲ DIALOGAS

0
80
3

Lapkričio 7-ąją Zarasų rajono savivaldybės Didžiojoje posėdžių salėje vyko Zarasų rajono savivaldybės administracijos ir VšĮ Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro suorganizuotas susitikimas su verslininkais, skirtas paminėti Verslo dieną. Į šį susitikimą buvo pakviesti rajono verslininkai, Užimtumo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Utenos teritorinės darbo biržos Zarasų skyriaus, Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupės, Zarasų rajono savivaldybės administracijos Investicijų ir plėtros skyriaus, Teritorijų planavimo skyriaus, Dokumentų valdymo skyriaus, VšĮ Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro atstovai.

Vicemeras Arnoldas Abramavičius pristatė šių metų renginio formatą. Šiais metais Verslo dienai paminėti buvo pasirinktas dalykiškas susitikimas- diskusija, kaip yra tekę daryti ir ankstesniais metais, kuomet verslininkams buvo pristatomi Zarasų rajono savivaldybės planuojami investiciniai projektai. Šio susitikimo tikslas – pristatyti Zarasų rajono savivaldybės smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo kryptis, verslui palankias teritorijas Zarasų mieste ir rajone, viešų erdvių atnaujinimo vykdomus bei planuojamus investicinius projektus, Zarasų rajono savivaldybės administracijos vykdomą inovatyvų Zarasų bendrystės erdvės projektą. Taip pat išgirsti informaciją apie bendrą situaciją Zarasų savivaldybės darbo rinkoje, Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupės aktualijas bei pakviesti rajono verslininkus į Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro organizuojamus mokymus ir konsultacijas.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas pasveikino verslininkus su artėjančia Verslo diena, Administracijos direktorius pasidžiaugė, kad rajone yra verslių žmonių kurie gali turėti darbo, kurie gali puikiai ne tik dirbti, bet ir užsidirbti. Tačiau paminėjo, kad šiandien didelius iššūkius kelia tai, jog Zarasų rajone sparčiai sensta visuomenė ir rajone didelis nedarbo lygis. Todėl būtina spręsti šias problemas. Toliau rajono Savivaldybės administracijos direktorius paminėjo, kad šiuo metu yra rengiamos verslams vystyti palankios teritorijos, rajone remiamos smulkaus ir vidutinio verslo įmonės, vietos veiklos grupės. Pasak B. Sakalausko, reikia stiprinti rajono verslą pagal galimybes, nes jei bus stiprus verslas, tai bus stipri ir Savivaldybė.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos Investicijų ir plėtros skyriaus vedėja Renata Sipavičienė pristatė Zarasų rajono savivaldybės smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programą, jos tikslą, finansavimo paramos lėšų panaudojimo kryptis. Pagal pateiktus duomenis apie 2018 – 2019 metų vykusius finansavimo konkursus, matyti, kad pareiškėjų skaičius didėja kasmet, paremtų paraiškų skaičius taip pat didėja. Džiugu, kad šio finansavimo dėka 2019 metais buvo sukurta net 19 darbo vietų. Buvo paminėta, kad ateinantiems verslo rėmimo konkursams pagal galimybes planuojama nusimatyti ne mažiau kaip 30 000 Eur kasmet bei ketinama kaip programos prioritetą nusimatyti verslo paslaugų kūrimą šalia lankomų objektų.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos vyriausiasis architektas Evaldas Ulianskas kartu su Investicijų ir plėtros skyriaus vedėja Renata Sipavičiene vykdant Zarasų rajono savivaldybės administracijos patvirtintą planą pristatė sukurtą interaktyvų žemėlapį, kuriame rajono verslininkai galės matyti informaciją apie suformuotus parduodamus bei formuojamus sklypus, apie išskirtas investicijoms patrauklias teritorijas bei visus investicinius vykdomus bei planuojamus vykdyti projektus. Informacija pristatytame žemėlapyje, kuris bus pateiktas į interneto svetainę www.zarasai.lt, pateikiama su detaliais aprašymais, nuotraukomis, vaizdo įrašais.

Utenos teritorinės darbo biržos Zarasų skyriaus vedėja Virginija Abramavičienė pranešė informaciją apie Zarasų rajono darbo rinkos tendencijas. Zarasuose mažėja darbingų žmonių. kas lemia aukštą nedarbo lygį. Tačiau naujausiais duomenimis nedarbo lygio rodiklis nebuvo blogiausias Lietuvoje. Mums šį kartą aplenkė Ignalina.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos Dokumentų valdymo skyriaus kompiuterių sistemų specialistas Vitalijus Ščerbakovas pristatė Zarasų rajono savivaldybės administracijos šiais metais pradėtą vykdyti inovatyvų Zarasų bendrystės erdvės projektą, jo naudą rajono verslui ir projekto tęstinumą. Projektas vykdomas įgyvendinant pasirašytą bendradarbiavimo sutartį tarp Zarasų rajono savivaldybės administracijos ir Vilniaus miesto savivaldybės.
Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupės tarybos pirmininkas Egidijus Bukelskis pristatė jau vykdomus bei planuojamus šios srities projektus. Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupės strategijos įgyvendinimo vadovas Arvydas Veikšra pasidalino įžvalgomis apie ateityje numatomas galimybes skirti finansavimą vietos projektams.

Apie numatomus mokymus ir konsultacijas tiek šiais metais, tiek ateinančiais metais verslininkams mintimis pasidalijo VšĮ Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Nijolė Šukštulienė.

Verslininkams dalyvavusiems Zarasų rajono savivaldybės smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programoje ir sukūrusiems darbo vietas buvo įteiktos rajono Savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo padėkos.

Susitikime dalyvavę verslininkai diskusijos metu išsakė pasiūlymų kaip Zarasų rajono savivaldybė galėtų padėti verslui spręsti dažniausiai kylančias problemas. Pasak jų, didžiausia problema – darbuotojų suradimas. Dauguma asmenų nenori tiesiog eiti dirbti, nes bijo prarasti bedarbio pašalpas. Kitas svarbus klausimas – verslininkams reikalinga pagalba pildant paraiškas finansavimui gauti tiek Zarasų rajono savivaldybės smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo konkursams, tiek kitoms programoms. Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius pabrėžė, kad VšĮ Zarasų turizmo ir verslo informacijos centras yra atsakingas už verslininkų konsultavimą ir turi įsteigtą vieną etatą šiam darbui. Nijolė Šukštulienė pakvietė verslininkus visais kylančiais klausimais kreiptis į VšĮ Zarasų turizmo ir verslo informacijos centrą.

Siekiant glaudesnio Zarasų rajono savivaldybės bendradarbiavimo dalinantis patirtimi, patarimais, idėjomis su verslo atstovais ketinama panašaus pobūdžio susitikimus organizuoti dažniau. Konsultacijos verslininkams turėtų vykti ir prieš paskelbiant Zarasų rajono savivaldybės smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo konkursus.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija
Petro Ivanovo nuotraukose – susitikimo su verslininkai akimirkos

Priedai

SMULKAUS IR VIDUTINIO VERSLO SKATINIMAS

ZARASŲ-VISAGINO VVG AKTUALIJOS

ZARASŲ TVIC PREZENTACIJA

SITUACIJA ZARASŲ DARBO RINKOJE

1

2

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite