ŠEŠĖLIŲ TEATRO GUDRYBĖS

0
31
DSC01670

Lapkričio 15 d. Zarasų viešojoje bibliotekoje lankėsi Vilniaus dailiųjų amatų asociacijos senųjų amatų dirbtuvių aktorė Ieva Stašelytė ir dailininkė Šarūnė Pečiukonytė. Kūrybingos merginos parengė šešėlių teatro spektaklį vaikams „Kaip Ežiukas ir Meškiukas keitė dangų“.

Spektaklio pažiūrėti, o kartu ir pasimokyti šešėlių teatro gudrybių buvo pakviesti „Santarvės“ pradinės mokyklos ketvirtaklasiai. Lydimi mokytojų Alinos Guntulienės ir Janinos Trimonienės, vaikai patogiai įsitaisė mediatekoje prieš nedidelį baltą ekraną. Minimalistinėmis priemonėmis: blizgučiais, skaidria plėvele, kirptomis plastiko detalėmis, lempos ar telefono šviesomis, muzikos garsais, dainavimu buvo pinamas pasakojimo siužetas apie dviejų draugų – Ežiuko ir Meškiuko – kasdienius nutikimus miške, jų ypatingą jautrumą gamtos grožiui, pastabumą jos reiškiniams ir didelę draugystę.

Po spektaklio aktorė ir dailininkė pakvietė vaikus iš arti susipažinti su spektaklio dekoracijomis, mielai atsakė į visus klausimus. Vaikams smalsu buvo išbandyti savo gabumus, o kartu ir patiems pasigaminti šešėlių teatro lėles. Čia pat surengtos kūrybinės dirbtuvės leido atsiskleisti vaikų fantazijai. Kruopščiai ir išradingai vaikai karpė storą popierių, klijavo šiaudelius ir džiaugėsi pasigaminę zuikį, obuolį, širdelę, slieką, kregždutę ir kitus pasakų personažus. Tuoj pat skubėta prie balto ekrano ir, nors akimirkai, galima buvo pasijusti tikru aktoriumi, žiūrovų akivaizdoje atgaivinančiu šešėlių teatro stebuklą.

Šis susitikimas su teatro aktore ir dailininke finansuotas iš Ignalinos viešosios bibliotekos projekto „Menų dūzgės – kūrybingai vaikystei“ lėšų. Po renginio bibliotekoje vaikai turėjo galimybę trumpai susipažinti su interaktyviomis pramogomis.

Vidmina ALUBECKAITĖ,
Vaikų literatūros skyriaus vedėja
Nuotraukos Jolantos LEMENTAUSKIENĖS

DSC01674

DSC01680

DSC01682

DSC01683

DSC01686

DSC01691

DSC01692

DSC01695

DSC01707

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite