SARTŲ REGIONINIO PARKO LANKYTOJŲ CENTRE ATIDARYTA FOTOGRAFIJŲ IR DAILĖS DARBŲ PARODA „NEPAŽINTAS VABZDŽIŲ PASAULIS“

0
19
01

Šių metų lapkričio 28 dieną Sartų regioninio parko Lankytojų centre atidaryta fotografijų ir dailės darbų konkurso paroda „Nepažintas vabzdžių pasaulis“. Konkursas ir paroda organizuojami jau XI-ąjį kartą (pradžia 2009 m., dalyvavo tik profesionalūs fotografai, nuo 2012 m. – tik moksleiviai).

Šiais metais fotografijos ir dailės darbus konkursui pateikė moksleiviai iš 17 mokyklų: Dusetų, Jūžintų, Panemunėlio, Rokiškio, Juodupės, Salako, Skapiškio, Šimonių, Utenos, Visagino, Kamajų, Kauno ir Zarasų. Konkurse dalyvavo rekordiškai daug moksleivių – 251. Buvo pateiktos 58 fotografijos ir 243 dailės darbai.

Sartų ir Gražutės regioninių parkų direkcijos organizuojamam fotografijų ir dailės darbų konkursui „Nepažintas vabzdžių pasaulis“ pateiktus moksleivių darbus vertino komisija: Alvydas Stauskas – Kultūros centro Dusetų dailės galerijos direktorius, Eugenijus Raugas – mokytojas metodininkas, Svetlana Raugienė – mokytoja metodininkė ir Saulius Mažiulis – Sartų ir Gražutės regioninių parkų direktorius.

Lapkričio 28 dieną dalyviai buvo pakviesti į fotografijų ir dailės darbų konkurso parodos „Nepažintas vabzdžių pasaulis“ atidarymą. Renginio metu jiems buvo įtektos padėkos ir diplomai bei prizai ir dovanėlės. Jaukią atmosferą kūrė Dusetų meno mokyklos akordeonistai Ignas ir Robertas, pianistės Uršulė ir Goda.

Po padėkų ir diplomų įteikimo dalyvių ir svečių laukė saldžios vaišės, buvo aptariama paroda, atskiri darbai, dalyviai lankėsi Sartų regioninio parko Lankytojų centro ekspozicijoje, buvo rodomas Mindaugo Survilos filmas „Sengirė“.

XI-asis fotografijų ir dailės darbų konkursas „Nepažintas vabzdžių pasaulis“ turi ir naujovių. Anksčiau Sartų ir Gražutės regioninių parkų direkcijos organizuotų konkursų dalyviai ir laureatai buvo apdovanojami tais metais vykusio konkurso fotografijų ir dailės darbų katalogu. Šiais metais katalogo nuspręsta atsisakyti ir vietoje jo dovanoti USB atmintukus. Tokią naujovę nuspręsta įgyvendinti ne šiaip sau, juk gyvename technologijų amžiuje, turime mąstyti ekologiškai, praktiškai ir taip rodyti pavyzdį kitiems.

Sartų ir Gražutės regioninių parkų direkcija nuoširdžiai dėkoja moksleiviams ir jų mokytojams dalyvavusiems konkurse ir parodos atidaryme, Dusetų meno mokyklai, Kultūros centrui Dusetų dailės galerijai, konkurso komisijos nariams, laikraščiams „Dusetos“ ir „Zarasų kraštas“, puikią atmosferą renginio metu kūrusiems Dusetų meno mokyklos mokiniams.
Fotografijų ir dailės darbų parodą „Nepažintas vabzdžių pasaulis“ kviečiame aplankyti darbo dienomis, kaip mokytojas metodininkas E. Raugas pavadino: „Tyliojoje vaikų galerijoje“ – Sartų regioninio parko Lankytojų centre, adresu: Vytauto g. 5, Dusetos, Zarasų r.

Sartų ir Gražutės regioninių parkų direkcijos
specialistas informacijai
Rimvydas Striška

Fotografijų autoriai:
Gintautas Antanavičius
Sartų ir Gražutės regioninių parkų direkcijos archyvas

02

03

04

05

06

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite