STEBUKLO BELAUKIANT

0
29
DSC 0049

Laiko tėkmė nenumaldomai priartina mus prie didžiausios ir gražiausios metų šventės šv. Kalėdų. Kristaus gimimo belaukiant ir jam ruošiantis, matyt, turėtume gerai pasvarstyti, kokios vertybės svarbiausios mūsų gyvenime. Tam ir skirtas Adventas, kviečiantis į rimtį ir susikaupimą.

Šiam laikotarpiui ruošiantis 2019 metų lapkričio 27-28 d. Zarasų „Santarvės” pradinės mokyklos 4a (mokytoja Inga Vainiūnienė), 3c (mokytoja Regina Gecevičienė) ir 4c (mokytoja Laima Zibolienė) klasių mokinius Zarasų krašto muziejus pakvietė į edukacinius užsiėmimus „Advento kalendoriaus gamyba”.

Atvykę į muziejų vaikai noriai klausėsi pasakojimo apie Advento tradicijas, papročius ir patys dalinosi sukauptomis žiniomis, prisiminė keturis pagrindinius Advento papročius: Advento vainiką, Pasninką, Ramybės laikotarpį, Advento kalendorių bei jo reikšmę ir prasmę. Nuo seno šio kalendoriaus svarbiausia reikšmė – skaičiuoti dienas ir įprasminti laiką ik išv. Kalėdų. Dažniausiai pasirenkami 24 dienų kalendoriai. Į 24 dėžutes, kišenėles, skrynutes, maišelius ar kitas kalendoriui priskirtas vieteles dedami įvairūs daiktai, laiškai, gražūs žodžiai, įprasminantys laukimą, kuriantys kalėdinę nuotaiką ir džiaugsmą. O į mūsų pagamintus kalendoriaus vokelius „briedžiukus” įdėjome užduotėles, kurios mokys supratimo, atjautos ir rūpinimosi artimu.

Už suorganizuotus edukacinius užsiėmimus nuoširdžiai dėkojame muziejaus direktoriaus pavaduotojai, vyriausiajai fondų saugotojai Daivai Juškienei ir archyvarei-kultūrinės veiklos vadybininkei Renatai Šatrovienei. Už pagalbą pasiruošiant Advento kalendoriaus gamybai -muziejininkui Šarūnui Pošiui.

Šiame pašėlusiame bėgime artėjant Didžiosioms šventėms branginkime laukimo laiką-Adventą, susitelkime užuojautai, pagalbai ir supratimui.

Zarasų ” Santarvės” pradinės mokyklos
4a klasės mokytoja Inga Vainiūnienė

DSC 0066

DSC 0189

DSC 0197
.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite