NUMATOMI ŠILUMOS TINKLŲ STATYBOS DARBAI ZARASUOSE

0
30
nuotrauka1

Zarasų rajono savivaldybė glaudžiai bendradarbiauja su AB „Panevėžio energija“ Zarasų šilumos tinklų rajonu. Meras Nikolajus Gusevas, rajono Savivaldybės administracija nuolat domisi šios įmonės veikla, kartu su įmone ieškoma racionalių sprendimų, dedamos pastangos, kad mažėtų energijos nuostoliai ir šilumos kainos, didėtų šilumos energijos tiekimo patikimumas.

Rajono Savivaldybėje įvyko rajono Savivaldybės mero Nikolajus Gusevo, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Remigijaus Lamanausko, rajono Savivaldybės administracijos Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vedėjo Jono Žusino susitikimas su AB „Panevėžio šilumos tinklai“ Zarasų šilumos tinklų rajono atstovais. Jo metu ir buvo aptartos aktualios šilumos tiekimo spręstinos problemos. Zarasų šilumos tinklų rajono viršininko pavaduotoja Alė Lamanauskienė, meistras Andrius Markevičius pristatė naują šilumos tinklų statybos projektą, kurio įgyvendinimas prasidės 2020 metų pradžioje.

Pažymėta, kad 50 procentų šio projekto vertės finansuoja iš Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos „Energijos efektyvumo ir atsinaujinančių išteklių energijos gamybos ir naudojimo skatinimas“. Likusi dalis – AB „Panevėžio energija“ lėšos. Savivaldybės pinigų šio projekto įgyvendinimui nereikės.

Darbai bus vykdomi D. Bukonto ir Sėlių aikštėje. Čia numatoma nutiesti 550 metrų ilgio šilumos tiekimo vamzdynus. Ši šilumos tinklų modernizavimo statyba kainuos 146 tūkstančių eurų. Darbų rangovas -UAB „Ukmergės inžinerija“. Šios bendrovės darbuotojai Zarasų šilumos tinklų statybos darbus numato atlikti iki ateinančių metų vasaros.

Po šio šilumos vamzdynų įrengimo galima bus pajungti šilumos tiekimą buvusiam policijos pastatui, o taip pat kitiems vartotojams.

Pokalbio metu buvo pabrėžta, kad didėjantis vartotojų skaičius leis efektyviau vartoti pagamintą šilumą. Nauji vamzdynai sumažins ir šilumos tiekimo nuostolius. Po šio projekto įgyvendinimo Zarasuose šilumos tiekimo trasos bus sužiedintos ir dėl to padidės šilumos tiekimo patikimumas. Avarijos metu bus galima šilumą gyvenamiesiems namams tiekti iš kitų vamzdynų.

Susitikimo metu meras atkreipė ypatingą dėmesį į tai, kad šios statybos metu gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų. Buvo patikinta, kad iškastas gruntas bus operatyviai išvežamas iš statybvietės, išanalizuotos visos eismo saugumo priemonės, kurių bus griežtai laikomasi.

Rangovas visus žemės darbus derins su Savivaldybe, gaus visus reikiamus leidimus iš policijos, požemininių komunikacijų savininkų. Dangos ir aplinka bus sutvarkytos suderintais terminais taip, kaip reikalauja Statybos įstatymas, statybos techniniai reglamentai, rangos sutartis.

Petras Ivanovas

Nuotraukoje – mero Nikolajus Gusevo susitikimas su AB „Panevėžio energija“ Zarasų šilumos tinklų rajono atstovais dėl naujos šilumos trasos statybos.
Autoriaus nuotrauka

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite