ELEKTROMAGNETINĖS SPINDULIUOTĖS MATAVIMŲ REZULTATAI

0
18
nvsc

Dažnas gyventojas nerimauja dėl savo gyvenamojoje aplinkoje esančių televizijos, radijo ir mobiliojo ryšio bazinių stočių. Kad būtų užtikrinta kuo didesnė visuomenės sveikatos sauga, vykdoma radiotechninių objektų valstybinė visuomenės sveikatos saugos kontrolė. Šiais metais, pagal patvirtintus kontrolės planus, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos departamento Zarasų skyriaus specialistai kartu su Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos specialistais atliko 2 radiotechninių objektų elektromagnetinio lauko energijos srauto tankio matavimus Zarasuose ir Salako mstl. Matavimai atliekami pagal suderintus Elektromagnetinės spinduliuotės stebėsenos planus.

Elektromagnetinės spinduliuotės stebėsenos planas – dokumentas, pagal kurį vykdoma sisteminga aplinkos elektromagnetinės spinduliuotės kitimo stebėsena.

2019 metais 17 stebėsenos taškų buvo atlikta 51 matavimas (1,1 m; 1,5 m ir 1,7 m aukštyje virš žemės paviršiaus). Gauti matavimų rezultatai neviršija elektromagnetinio lauko energijos srauto tankio leidžiamosios vertės, t.y. 1 W/m2, reglamentuotos Lietuvos Respublikos teisės aktuose.

Elektromagnetinio lauko intensyvumo parametrų leidžiamosios vertės – elektromagnetinio lauko intensyvumo parametrų vertės, kurių neviršijanti elektromagnetinė spinduliuotė veikdama neribotą laiką žmonėms nesukelia sveikatos sutrikimų ar ligų.

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite