ZARASUOSE PAMINĖTA NEĮGALIŲJŲ DIENA

0
40
1

Zarasų kultūros centre įvyko iškilmingas Tarptautinės neįgaliųjų dienos minėjimas. Ši šventė buvo skirta likimo nuskriaustiems žmonėms, žmonėms, kuriuos kamuoja įvairios negandos, tačiau kultūros centro salėje buvo daug džiugių susitikimo akimirkų, įspūdžių ir geros gražios nuotaikos. Žmonės džiūgavo susitikimais su vienodo likimo broliais ir seserimis. Neįgalieji dalijosi savo planais ir nuoširdžiai džiaugėsi gyvenimu. Žodžiu, vien tik jau šis susitikimas kiekvienam neįgaliajam tapo gražia ir nepakartojama švente.

Šventės vedėjas Zarasų kultūros centro direktorius Aurimas Gudas pasidžiaugė šventės dalyvių gausa, pasveikino visus su tokia prasminga ir neįgaliesiems, ir jų artimiesiems švente.

Į šventės dalyvius kreipėsi rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Jis džiaugėsi, kad neįgalieji aktyviai dalyvauja bendruomenės gyvenime, žmonės su negalia aktyvūs meno saviveiklos entuziastai, tradicinių amatų kūrėjai, nepakartojami rajono švenčių dalyviai. Meras pasidžiaugė, kad rajone aktyviai veikia neįgaliųjų asociacijos. Rajone rūpinamasi neįgaliųjų poreikiais, skatinama jų veikla, pritaikomas būstas, aplinka, kad neįgalieji galėtų patekti į reikalingus jiems pastatus, patenkinti savo poreikius. Dabar į kultūros centrą neįgalieji gali patekti liftu. Pritaikoma aplinka ir kitose rajono vietovėse. Meras pasakė, kad visų mūsų pareiga padėti negalią turintiems žmonėms integruotis į visuomenę, užtikrinti bendruomenėje lygias galimybes naudotis socialinės pagalbos priemonėmis, dalyvauti visuose rajone vykstančiuose renginiuose. Meras padėkojo neįgaliųjų artimiesiems ir pagalbininkams. Linkėjo visiems sveikatos, stiprybės, turiningos veiklos.

Zarasų Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonas kunigas dekanas Vydas Juškėnas kalbėjo apie tai, kaip svarbu padėti šalia esantiems neįgaliesiems, juos ne tik užjausti, padėti, paremti. Visi mes įpareigoti visada būti maloniais aplinkiniams. Atjauta, gerumas ir dėmesys yra nekainojami dalykai, labai reikalingi ypač Advento laikotarpiu. Lietuvos Respublikos Seimo nario Algimanto Dumbravos padėkos žodžius neįgaliesiems perdavė jo padėjėja Regina Račkauskienė. Ji dėkojo neįgaliesiems už ryžtą, siekius, nuskriaustų likimo žmonių globėjams už pastangas, kad neįgaliųjų gyvenimas būtų prasmingas.

Mintimis apie neįgaliųjų rūpesčius dalijosi Zarasų krašto žmonių su negalia sąjungos pirmininke Olga Ludziš.

Zarasų socialinės globos namų gyventojui Jonui Petrušiui, Zarasų krašto žmonių su negalia sąjungos narėms Reginai Gazašvili, Jadvygai Kasparavičienei rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas įteikė padėkas už aktyvią veiklą, savanorystę.

Minėjimo dalyviams koncertavo Marijus Jampolskis. Jis žiūrovams padovanojo daug džiugių akimirkų, o šventės dalyviai negailėjo dainininkui karštų plojimų. Kultūros centre veikė neįgaliųjų darbų paroda, joje visi galėjo susipažinti su neįgaliųjų unikaliais sumanymais, išradingais sprendimais ir kūrybiniais polėkiais.

Visus džiugino nuoširdus renginys, gražios, nuoširdžios kalbėjusiųjų mintys ir linkėjimai. Gražūs ir prasmingi linkėjimai, smagi muzika ir daina, bičiulių nuoširdumas – kas gali geriau praskaidrinti kasdienybę, padėti užmiršti visas negandas, ligas ir negalias.

Petras Ivanovas
Nuotraukose – šventės neįgaliesiems, jų artimiesiems ir globėjams akimirkos.
Autoriaus nuotraukos

mid news zrs 33 ns11

mid news zrs 99 ns15

mid news zrs 131 ns10

mid news zrs 260 ns5

mid news zrs 359 ns9

mid news zrs 419 ns7

mid news zrs 548 ns7z

mid news zrs 630 ns12

mid news zrs 662 ns3

mid news zrs 707 ns4a

mid news zrs 843 ns14

mid news zrs 874 ns5b

mid news zrs 925 ns8z

mid news zrs 938 ns6

mid news zrs 950 ns14a

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite