PREZIDENTAS DIRBS IR LIETUVOS REGIONUOSE – PRADEDA NUO UTENOS

0
23
resize 680x520 d1 dsc 2293

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir jo komandos nariai antradienį, gruodžio 10 d., išvyksta į Utenos regioną, kur susitiks su sričių atstovais ir regiono bendruomenėmis. Nuo šiol Prezidentas reguliariai dirbs ne tik Vilniuje, bet ir šalies regionuose.

Prezidento susitikime su Utenos regiono merais bus aptarti aktualiausi regiono klausimai ir problematika, ieškoma regioninio bendradarbiavimo stiprinimo galimybių. Šis susitikimas – tai šalies vadovo regioninės politikos tąsa. Prezidento iniciatyva spalį vyko Regionų forumas, kuriame šalies vadovas kvietė stiprinti savivaldos ir nacionalinės valdžios dialogą.

Po susitikimo su regionų merais šalies vadovas ir jo komanda lankysis Zarasų r. Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijoje, vėliau Kultūros centre bendraus su miestelio bendruomene ir mokiniais. Švietimas yra vienas iš svarbiausių Prezidento prioritetų, kuriam kadencijos metu žadama skirti didelį dėmesį. Auganti atskirtis ir atotrūkis tarp kaimo ir didmiesčių mokyklų yra tarp didžiausių šios srities problemų.

Utenos meno mokykloje Prezidentas susitiks su Utenos regiono žiniasklaidos atstovais, aptars žiniasklaidai kylančius iššūkius ir regionui aktualius klausimus. Po šio susitikimo bus rengiama Prezidento ir jo komandos narių spaudos konferencija.

Daugiau nei 20 Prezidento patarėjų iš Ekonominės ir socialinės politikos, Teisės, Aplinkos ir infrastruktūros, Nacionalinio saugumo, Švietimo, mokslo ir kultūros bei Užsienio politikos grupių turės apie dvidešimt susitikimų su įvairių sričių atstovais. Numatomi susitikimai dėl sveikatos priežiūros paslaugų tinklo ir paslaugų prieinamumo, susitikimai su savivaldybių administracijų direktoriais, Utenos apskrities ūkininkais, regiono savivaldos institucijų atstovais, atsakingais už viešąjį transportą ir nuotekų tinklų prijungimą prie centralizuotų tinklų. Patarėjai taip pat organizuoja susitikimus su verslo ir verslo asociacijų atstovais, Utenos apskrities Regionine kultūros taryba, Utenos regiono nevyriausybinėmis organizacijomis, mokyklų vadovais ir savivaldybių švietimo skyrių atstovais ir kt.

Informuojame, kad Prezidento patarėjų susitikimai nėra vieši žiniasklaidai ir juose gali dalyvauti tik iš anksto užsiregistravę dalyviai.

Prezidento darbo dienos Utenos regione programa su pastabomis žiniasklaidai
10.00 Prezidento susitikimas su Utenos regiono merais (Utenos rajono savivaldybė, Utenio a. 4)
*Bus galimybė filmuoti ir fotografuoti susitikimo pradžią. Po susitikimo numatomas Prezidento komentaras žiniasklaidai.
12.00 Prezidento susitikimas su Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos ir miesto bendruomenėmis (Dusetų kultūros centras, K. Būgos g. 31, Dusetos, Zarasų r.)
*Bus galimybė filmuoti ir fotografuoti susitikimo pradžią.
15.00 Prezidento susitikimas su Utenos regiono žiniasklaidos atstovais (Utenos meno (dailės) mokyklos salė, Basanavičiaus g. 36, Utena)
*Renginys uždaras, filmuoti ir fotografuoti galimybės nėra.
16.00 Prezidento ir jo komandos narių spaudos konferencija (Utenos meno (dailės) mokyklos salė, Basanavičiaus g. 36, Utena)
*Viešas renginys nacionalinei ir regioninei žiniasklaidai su galimybe filmuoti ir fotografuoti.

Prezidento komunikacijos grupė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite