DUSETIŠKIS ALVYDAS STAUSKAS – ŠALIES GERIAUSIAS METŲ KULTŪROS IR MENO KŪRĖJAS

0
17
mid news zrs 85 DSC01864 Custom Custom

2019 m. gruodžio 9 d. Vilniaus rotušėje iškilmingos ceremonijos metu buvo įteikti prestižiniai šalies apdovanojimai „Auksinis feniksas”. Apdovanojimų steigėjai ir iškilmingos ceremonijos rengėjai – didžiausia šalies kultūros bendruomenė – Lietuvos kultūros centrų asociacija. Šventės pradžioje visus sveikino Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Įspūdinga vardinė „Auksinio fenikso“ skulptūrėlė buvo „Metų kultūros politikui“, „Geriausiam metų kultūros centro vadovui“, „Geriausiam metų kultūros ir meno kūrėjui“, „Geriausiam metų kultūros centro partneriui“ ir „Metų kultūros rėmėjui“.

„Auksinio fenikso“ tikslas – pagerbti fizinius ar juridinius asmenis, labiausiai nusipelniusius šalies kultūros kūrimui, vystymui, perdavimui, puoselėjimui bei kultūros centrų sistemos plėtojimui, tobulinimui ir viešinimui.

Garbingi „Auksinio fenikso“ apdovanojimai teikiami nuo 2012 metų. Šie apdovanojimai vertinami kaip svarbiausi ir vieni iš reikšmingiausių visos šalies apdovanojimų kultūros srityje. Apdovanojimų metu buvo pažymėta, kad siekiant pagerbti ir įvardyti 2019 metais bei per pastaruosius penkerius metus daugiausiai kultūros sričiai nusipelniusius asmenis ar organizacijas, į penkias garbingas nominacijas šiemet pristatyta daugiau nei 50 pretendentų, tarp jų rajonų merai, pramonės, verslo ir visuomeninės organizacijos, žurnalistai, aukštojo mokslo įstaigos, vadybininkai, meno kolektyvų vadovai, kultūros ir meno kūrėjai. Šiemet metų kultūros politiku tapo Panevėžio rajono savivaldybės meras Povilas Žagunis, geriausiu metų kultūros centro vadovu – Skuodo rajono kultūros centro direktorius Vidmantas Valinskis, geriausiu metų kultūros centro partneriu – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto Teatro katedra.

Zarasiškiams džiugu, kad geriausiu metų kultūros ir meno kūrėju tapo ir dailininkas, Kultūros centro Dusetų dailės galerijos direktorius Alvydas Stauskas.

Alvydas Stauskas Kultūros centro Dusetų dailės galerijai vadovauja jau septynerius metus. Jis vienas iš šios galerijos įkūrimo iniciatorių. Šios kultūros įstaigos vadovas yra žinomas menininkas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Lieja akvareles, tapo aliejumi, kuria menines fotografijas. Per trisdešimt kūrybinės veiklos metų dusetiškis dalyvavo per 100 grupinių parodų Lietuvoje, Latvijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje. Surengė 36 personalines parodas Lietuvoje. Dalyvavo ir kūrė 30 Lietuvoje ir Latvijoje surengtuose pleneruose. Kūrinių įsigijo Rokiškio bei Zarasų krašto muziejai, Daugpilio (Latvija) miesto istorijos ir dailės muziejus, kolekcionieriai bei meno mėgėjai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Moldavijos, Vokietijos, Prancūzijos, JAV, Norvegijos, Švedijos ir kitų šalių.

Alvydas Stauskas 1997 metais tapo Lietuvos dailininkų sąjungos nariu, o nuo 2000 metų jis ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos nariu. Kūrybos metai paženklinti daugeliu garbingų apdovanojimų. Paskutinis apdovanojimas pats garbingiausias. Menininko iš Dusetų krašto pastangos įvertintos įspūdinga vardine „Auksinio fenikso“ skulptūrėle „Geriausiam metų kultūros ir meno kūrėjui“.

Apdovanojimo metu laureatą sveikino Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Dusetų seniūnas Saulius Kėblys, Seimo narys Algimantas Dumbrava, Kultūros centro Dusetų dailės galerijos darbuotojai, kolegos iš visos Lietuvos.

Zarasų rajono Savivaldybės informacija
Nuotraukose – apdovanojimų „Auksinis feniksas” įteikimo akimirkos Vilniaus rotušėje.
Vilijos Visockienės nuotraukos

mid news zrs 91 DSC02057 Custom Custom

mid news zrs 195 DSC02311 Custom Custom

mid news zrs 251 DSC02053 Custom Custom

mid news zrs 352 5

mid news zrs 354 DSC01976 Custom Custom

mid news zrs 373 DSC02231 Custom Custom

mid news zrs 374 IMG 20191209 162526 Custom Custom

mid news zrs 394 7

mid news zrs 400 DSC02325 Custom Custom

mid news zrs 440 DSC02315 Custom Custom

mid news zrs 497 DSC02332 Custom Custom

mid news zrs 529 DSC02318 Custom Custom

mid news zrs 535 DSC01961 Custom Custom

mid news zrs 568 4

mid news zrs 587 20

mid news zrs 764 DSC02194 Custom Custom

mid news zrs 778 DSC02147 Custom Custom

mid news zrs 845 DSC02076 Custom Custom

mid news zrs 888 DSC02003 Custom Custom

mid news zrs 894 DSC01943 Custom Custom

mid news zrs 896 DSC02242 Custom Custom

mid news zrs 979 DSC01881 Custom Custom

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite